16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart som viser berørte eiendommer for vannlekkasje i Vestfossen. (Ill: Øvre Eiker kommune)

1.200 innbyggere uten vann i Vestfossen

(Oppdatert kl. 09.47 29.01.24) Rundt 1.200 innbyggere fordelt på 400 husstander er uten vann på Smørgravsiden i Vestfossen. Kommunen jobber nå med å finne årsaken til det som trolig er en stor lekkasje. I natt kom vannet på igjen.
Annonse

Det var klokken 15.00 i dag at lekkasjen oppsto. Problemet er bare at kommunen ennå ikke vet nøyaktig hvor den er for å kunne starte utbedringsarbeidet. Områdene som nå er berørt er Røkeberg, Smørgrav og Fredfoss.

Innbyggere med særskilte utfordringer bes ringe på vakttelefon 91 15 89 92. Det gjelder blant annet bønder med husdyr i området.

Annonse

Vann- og avløp jobber med provisorisk forsyning, og vil reparere feilen så snart de har funnet ut hvor den er. Det kan dessverre ta noe tid, men det jobbes for å få vannet tilbake så fort som mulig, melder kommunen på sine nettsider.

På grunn av vannlekkasjen anbefales berørte husstander å koke vann til drikke og matlaging. De arbeider med å gjenopprette vannforsyning og det vil bli varslet så snart vannprøver bekrefter god kvalitet.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt vakttelefon 91 15 89 92. Det er sendt melding direkte til de som er berørt.

Kommunens ledelse er informert og ordfører Adrian Tollefsen sier til Eikernytt.no at de gjør alt de kan for å finne og å utbedre feilen så raskt som mulig. Han opplyser også at Landbrukskontoret er koblet inn for å hjelpe bønder som må ha vann til dyra sine.

På grunn av vannlekkasjen i Vestfossen ber kommunen om at de som har vann bruker så lite som mulig. Dersom dere ikke har vann kan det hentes ved innkjøringen til Strandajordet. 

SISTE
Vannet er tilbake fra kl. 01.00 i natt.

På grunn av vannlekkasjen anbefales berørte husstander om å koke vann til drikke og matlaging.

Del:
Annonse