18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Martine og Aasne var denne helgen på fylkessamling på Buskerud Landbruksskole og hadde det visstnok helt topp. (Fotos: 4H)

Minnerik 4H helg på Buskerud Landbruksskole

FORENINGER: I helgen fra 26. til 28. januar deltok 12 ungdommer fra Eiker på styrevervskurs, som ble arrangert av 4H Buskerud. Kurset ble holdt på Buskerud Landbruksskole, og totalt deltok hele 90 ungdommer fra hele fylket.
Annonse

Deltakerne har denne helgen fått opplæring i styreverv og de viktige rollene vi har i klubbstyret. Det var totalt seks kurs med temaer som leder/nestleder, kasserer, sekretær, styremedlem, friluftshelt og synliggjøring.

Ungdommene har fått prøvd mye nytt, og blitt kjent med mange andre medlemmer fra resten av Buskerud. Kurs-helgen var ikke bare preget av teori, for på lørdagen i finværet ble det arrangert både uteaktiviteter og senere på kvelden ble det arrangert neonparty inne med et brille-tema. Her ble det danset, sunget, holdt konkurranser og stemningen var på topp – som vanlig.

Annonse

4H er en frivillig, fritids og medlemsstyrt barne- og ungdomsorganisasjon. 4H sitt hovedfokus går ut på at ungdommene skal være aktive og samfunnsengasjerte, og å jobbe for å skape et samfunn hvor barn og unge skal oppleve mestring, og tilhørighet.

Styrevervskurset denne helgen er bare ett av mange tilbud 4H har å by på. I løpet av ett år deltar medlemmene på villmarkshelg på Langedrag om vinteren, natt-volleyball turnering på våren, flere leirer om sommeren, storkurs på høsten, samt lokale høstfester hvor de avslutter 4H løpet for året.

Lokalt er det mindre klubber med månedlige samlinger, hvor innholdet bestemmes innad i klubbene. Medlemmene er i alderen 10-26 år, men mulighetene for å være med i 4H er mange, både tidligere og senere enn dette. I 4H Buskerud er det 25 aktive klubber, og det finnes garantert en nærme deg.

Hos oss i Buskerud er det plass til alle og enhver. 4H er en livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig organisasjon. Her er det plass til alle. Besøk 4H sine nettsider på 4h.no for mer informasjon.

Helgen var en kjempe suksess og vi unner alle barn og unge, å oppleve det fine vi får være med på gjennom 4H-løpet, bli med du også da vel, skriver organisasjonen i en melding til Eikernytt.no.

Del:
Annonse