25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Martha Kodal i Frivillighetskorpset – FRIK – er sammen med resten av dugnadsgjengen oppbrakt over at de eldre på Eikertun mister tilbudet om onsdagsdansen i festsalen.

Slutt på onsdagsdansen etter 16 år – skal bruke festsalen til kontorer

Onsdagsdansen på Eikertun med Frivillighetstroppen og Gla Musikken i spissen er historie. I dag var den siste gangen dette ble arrangert med en fullsatt festsal. Nå skal denne innredes til midlertidige kontorer og de frivillige fortviler over at de eldre mister tilbudet som er ukas høydepunkt.
Annonse

I vel 16 år har Bjørg Andreassen og de andre medlemmene i Gla Musikken og Frivillighetskorpset arrangert dans og underholdning onsdager i festsalen på Eikertun. Men i dag var det siste gangen – kanskje for godt.

Bakgrunnen er at Eikertun trenger flere sykehjemsplasser og skal gjøre om kontorer i A2-fløya til pasientrom. Da må 16 ansatte flytte ned i festsalen som en midlertidig løsning. Helse- og sosialsjef, Kari Hesselberg, vet ikke sikkert når denne ombyggingen er ferdig, men håper på senest i september i år.

Annonse

Reagerer kraftig
Frivillighetskorpset – nå bare kalt FRIK – reagerer på avgjørelsen om å bruke festsalen til kontorer. Og det er flere grunner til det. For det første har de fått lite og dels feilaktig informasjon da de trodde de hadde én onsdag til før de måtte gi seg.

– Vi har fått tilbud om å bruke kantina her på Eikertun, men den er altfor liten for dette formålet. Vi har også fått feil beskjed om tidspunkt og ble derfor svært så overrasket over dagens beskjed, sier Martha Kodal til Eikernytt.no.

Gla Musikken med Bjørg Andreassen i spissen har holdt det gående i vel 16 år. Men nå er det foreløpig slutt på Eikertun. I dag var siste arrangement og stemningen var langt fra lystig da beskjeden kom.

Hun mener dette arrangementet er som hjertet på Eikertun og at et stort antall eldre ser fram til onsdagen med dans og sang kombinert med servering og hyggelig samvær. Det er også det eneste faste tilbudet som hjemmeboende eldre har å se fram til. FRIK har egen buss og henter og bringer de eldre til Eikertun.

Mandag skrev gruppen brev til kommunen ved ordføreren om hva de mente om denne saken og hvor de skisserte mulige løsninger for kontorplass andre steder i bygget og området. I brevet skriver det at de er triste, skuffede og frustrerte over situasjonen som er oppstått på så kort varsel. De viser også til kommunens motto «Sammen med» og mener fremgangsmåten i denne saken stemmer dårlig overens med det mottoet.

FRIK har arrangementer på Trygdepensjonatet og Villa Skaar i Vestfossen og disse vil fortsette som før.

Hjemmeboende eldre har ikke veldig mange tilbud på den sosiale arena i Øvre Eiker og onsdagene på Eikertun har vært ukas høydepunkt i en årrekke.

Beklager situasjonen – trenger plass
Helse- og omsorgssjef i kommunen, Kari Hesselberg sier hun er lei for at FRIK-gjengen er oppbrakt over et som skjer, og beklager at informasjonen kunne vært bedre og mer presis med tanke på dato.

– Vi trenger flere sykehjemsplasser og må skaffe åtte nye plasser så raskt som mulig. Det kan enklest mulig gjøres ved å bygge om kontorfløyen i A2 hvor vi nå har plass til 20 som jobber mer eller mindre administrativt, forklarer Hesselberg.

Helse- og omsorgssjef, Kari Hesselberg, er overrasket over den sterke reaksjonen og hadde håpet at kantina kunne brukes midlertidig.

Mens ombyggingen pågår vil hun bruke festsalen som kontorlandskap, men innrømmer at dette ikke er den optimale løsningen, verken for ansatte eller brukerne som FRIK.

– Vi har sett på alle mulige løsninger, fra å leie lokaler eksternt, til å bruke rådhuset eller en brakkerigg, men felles for disse løsningene er at de er uforholdsmessig dyre for en slik kort periode vi snakker om her, sier Kari Hesselberg.

Hun hadde ikke sett for seg at frivillighetskorpset skulle legge ned virksomheten sin av denne grunn og mener det ville vært mulig å få til et nedtonet tilbud i kantina – gjerne kombinert med Grevlingstien i Vestfossen hvor det er god plass.

Det er «stinn brakke» i festsalen nå Gla Musikken spiller opp til dans.

Du kan lese hele brevet fra FRIK her: (PDF)

Del:
Annonse