13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anne Kvam – eller Annemor som hun kaller seg, stiller denne måneden ut i Modum Kunstforening i Vikersund. Utstillingen åpner lørdag.

Hokksund-kunstner stiller ut i Modum Kunstforening

Hokksund-kunstneren Annemor Kvam stiller ut i Modum Kunstforening i Vikersund fra 10. februar til og med 25. samme måned. Tittelen på utstillingen er «Our Mother» og er inspirert av en sang av Marit Skikkelstad med samme tittel.
Annonse

Annemor Kvam er født i Stange 1957, men bor og arbeider i Øvre Eiker. Hun arbeider med ulike teknikker som akrylmaleri, airbrush, biologisk kontakttrykk, fotobaserte verk og objekter.

«Our Mothers»-utstillingen kretser rundt temaer som kvinners historie, søsterskap, morskap, sykluser og vekst, naturen og Moder jord.

Annonse

Den består hovedsakelig av malerier og noen mindre arbeider laget med biologisk kontakttrykk og blyant på papir. Motiver som går igjen er planter, sirkler, eggformer og det hun mener er de vakreste kvinnelige kjønnsorganene, nemlig livmoren og eggstokkene.

Utstillingen består også av tre store verk, skåret ut av MDF-plater. De har form som konturen av sjakkdronninger, og er to meter høye.

«In honor of Nawal El Saadawi» er tittelen på et av disse objektene. Hun var en kjent lege, forfatter og feminist fra Egypt som kjempet for kvinners stilling og selvstendighet, og fikk føle straffen for det.

Katti Anker Møller er den andre som æres på samme måte. Hun er kjent for sitt arbeid for ugifte kvinner og deres barns rettigheter, prevensjonsopplysning, og for opprettelsen av det første Mødrehygienekontoret i 1924.

Marija Gimbutas var en arkeolog som utførte mange utgravninger i det gamle Europa. Hennes teorier om gudinnekulturer ble først avvist av hennes mannlige kollegaer, men nyere tids forskning viser at hun faktisk hadde funnet sporene etter disse kulturene, og tolket dem rett.

Annemor Kvam ønsker å uttrykke en sammenheng mellom tidlige tiders gudinnedyrkelser, rituelle figurer, symboler og ornamenter, og samtidens store temaer; omsorg for naturens mangfold.

Bildet «Aura» blir så se på utstillingen i Vikersund.
Del:
Annonse