27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Adrian Tollefsen sier det ikke er aktuelt å bruke festsalen som kontorer og at de vil finne alternativer slik at onsdagsdansen og andre arrangementer kan fortsatt være her.

– Ikke aktuelt å bruke festsalen til kontorer

- Det fremstår som lite aktuelt å bruke festsalen til kontorer. Vi må finne andre løsninger eller utsette ombyggingen av åtte nye pasientrom til det nye kontorbygget står ferdig til høsten. Det er ordfører Adrian Tollefsens klare beskjed etter et møte med kommunedirektør og helse- og sosialsjef i dag.
Annonse

Det viser seg at ordføreren i Øvre Eiker har en instruksjonsmyndighet som riktignok sjeldent brukes. Men i dag innkalte ordfører Adrian Tollefsen kommunedirektøren og helse- og sosialsjefen til et hastemøte etter nyheten på Eikernytt.no i går om at festsalen på Eikertun skulle brukes til kontorer.

Det ville i så fall bety at alle arrangementer i regi av Gla Musikken og Frivillighetstroppen, ville bli avlyst. Det vakte sterke reaksjoner og kommentarene har haglet i sosiale medier. Det er også laget et eget opprop på Facebook der innbyggere forlanger å få beholde festsalen som møtearena.

Annonse

Ikke aktuelt
Etter møtet med ledelsen, sier Adrian Tollefsen til Eikernytt.no at det ikke er aktuelt å bruke festsalen til kontorer. Han har derfor instruert kommunedirektøren om å finne andre løsninger, og har skissert en mulighet for leie av lokaler i Nav-bygget i Hokksund. Her skal det være plass i lokalene som Nav Buskerud hadde tidligere i andre etasje.

– Hvis ikke dette kommer på plass er alternativet å utsette ombyggingen til de nye pasientrommene. Jeg vet det er mange hensyn å ta her, men dette er en viktig sak å få avklart og det skal ikke være noen tvil om at vi setter stor pris på den innsatsen som frivilligheten gjør på Eikertun og andre steder, sier Tollefsen.

Han vil nå svare ut brevet som kom fra Bjørg Andreassen for et par dager siden og fortelle den gode nyheten.

Dagens glad-nyhet – nå ble jeg lettet
Bjørg Andreassen, som har vært primus motor for sang og musikk på Eikertun gjennom 16 år, har hatt det tøft i flere dager etter at beskjeden om ombyggingen kom. Men i dag kunne Eikernytt.no fortelle henne og Martha Kodal i Frivillighetstroppen den gode nyheten.

– Dette har vært noen fryktelige dager, men nå kan vi sende ut glad-melding til alle medlemmene våre, sier Bjørn Andreassen i en kommentar.

Men for å være helt sikker, vil hun ringe helse- og sosialsjef Kari Hesselberg først. Det er nemlig mye som må på plass igjen av avtaler slik at de kan fortsette som før.

Også Martha Kodal, som vi intervjuet i går, er overlykkelig for at saken fikk en rask løsning.

Gla Musikken og Frivillighetstroppen kan fortsette å ha hyggelig samvær for de eldre på Eikertun og hjemmeboende eldre etter at ordføreren grep inn i saken. Det var dagens glad-nyhet for Bjørg Andreassen og de andre frivillige.
Del:
Annonse