18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hver TINE-bonde i Buskerud vil i snitt få 157.000 kroner i etterbetaling for melk som ble levert i fjor. (Illustrasjon)

TINE deler ut 23 millioner kroner til melkebønder i Buskerud

Hver TINE-bonde i Buskerud vil i snitt få 157.000 kroner i etterbetaling. I alt vil selskapets eiere, over 8.000 bønder over hele landet få samlet sett over én milliard kroner i etterbetaling for melka de produserte i 2023. Det ble klart, i forbindelse med at TINE la fram sitt årsresultat 14. februar.
Annonse

TINE-gruppens salgsinntekter i 2023 endte på rundt 26,5 milliarder kroner, en økning på 6,6 prosent fra 2022. Årsresultat etter skatt endte på 1,2 milliarder kroner, en økning på 7,4 prosent fra året før.

Hvert år deler TINE sitt overskudd med sine eiere – hele 8.034 melkebønder. Årets etterbetaling på 77,3 øre per liter melk levert, er nødvendige inntekter til TINE-bonden, men også viktig for å sikre nordmenn lokalprodusert mat. 2023 var nemlig året hvor både Totalberedskapskommisjonen og Riksrevisjonen slo fast at Norge må styrke matberedskapen ved å produsere mer mat selv.

Annonse

– Dette bidrar til at vi melkebønder kan fortsette å produsere sunn, naturlig og trygg mat til Norges befolkning. Med krig og krise i verden forstår flere hvor viktig det er med norsk matproduksjon i hele landet. Da er det avgjørende å styrke melkebonden sin økonomi fremover med alle de positive ringvirkningene dette har for lokalsamfunn – og Norge som helhet, inkludert selvforsyningsgrad og matberedskap, sier styreleder i TINE, Marit Haugen.

Etterbetalingen vedtas av årsmøtet i TINE, og utbetales i mai.

Del:
Annonse