18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksund-kvinnen, Gro-Marthe Dickson (født Hegle) stiller på scenen i The Voice på TV2 fredag kveld. (Foto: Thomas Andersen / TV 2)

Fredag kveld stiller eikværingen Gro-Marthe i The Voice

(Oppdatert kl. 22.45 16.02.24) Kommer én eller flere av mentorene til å snu seg? Det er det store spørsmålet når Gro-Marthe Dickson fra Hokksund stiller på scenen i fredagskveldens store musikalske høydepunkt – The Voice. Se svaret i bunnen av saken.
Annonse

Gro-Marthe er oppvokst i Hokksund – da med etternavnet Hegle. Som 17-åring flyttet hun til Hønefoss for å gå på musikklinja der. Siden har det stort sett dreid seg om sang og musikk, men hun har ikke helt forlatt Eiker-bygda.

Gro-Marthe underviser nemlig i vokal og band på Øvre Eiker kulturskole i Vestfossen i en liten stilling. Utover det jobber hun som frilanse musiker.

Annonse

– Etter at jeg var ferdig med skolen på Hønefoss, har jeg studert rytmisk musikk ved Universitetet i Agder og musikkterapi ved Aalborg Universitet. Nå har jeg bodd i Oslo siden 2009, sier den spente sangeren til Eikernytt.no.

For det å stille opp i The Voice er både krevende, men også utrolig spennende.

– Jeg meldte meg på The Voice for å lære mer om bransjen og oppleve noe nytt, og for å få en mulighet til å nå ut til et enda bredere publikum, sier hun.

Nå er ikke det å stå på en scene foran et stort publikum noe uvant for den utflytta eikværingen.

Av ulike opptredener nevner hun Jazzprisen, åpningen av det nye Munch-museet og Festspillene i Bergen, samt noen utgivelser under eget navn, og med vokalensemblet Oslo14.

– Jeg er også med på å drive en jazzklubb der jeg bor, og Smia Records, et uavhengig plateselskap, sier hun.

Så gjenstår det å se om én eller flere av mentorene vil snu seg fredag kveld og dermed sikre videre avansement i denne sangkonkurransen.

SISTE
Gro Marthe Dickson (39) gjorde en særegen versjon av hitlåta «Flowers» til Miley Cyrus under blind audition i «The Voice». Den fikk Yosef Wolde-Mariam til å snu seg som den eneste av mentorene. Hun er dermed videre i The Voice.

Del:
Annonse