20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir markeringer i forbindelse med to-års dagen for Russlands invasjon av Ukraina en rekke steder i landet – også i Hokksund. (Illustrasjon)

Markerer to-års dagen med fredstog i Hokksund

Lørdag er det to år siden Russland gikk til fullskala krig mot Ukraina og dette blir markert en rekke steder i landet med tog og demonstrasjoner. Også i Hokksund blir det tog fra rådhuset til kirken.
Annonse

Øvre Eiker kommune har tatt imot mange flyktninger fra Ukraina de to siste årene og det er dannet en egen forening med navn Øvre Eiker for Ukraina.

Fredag startet de markeringen av to-års dagen med en kunstutstilling i festsalen på rådhuset i Hokksund og denne vil fortsette lørdag. Utstillingen åpner kl. 11.00 og står fram til det de kaller et «Fredstog» går fra rådhuset til Haug kirke kl. 12.00.

Annonse

– Vi starter vårt tog fra Øvre Eiker Rådhus og går til Haug Kirke i Hokksund, hvor det blir mulighet til å tenne et lys og gå inn i kirken, hvoretter vi går tilbake til Øvre Eiker Rådhus, skriver foreningen på sine Facebooksider.

De oppfordrer alle til å komme med ukrainske og norske flagg og plakater til støtte for ukrainske eller med andre symboler.

De håper å se så mange som mulig på utstilling og i toget, da det er viktig å vise at krigen ikke er over og at kampen fortsatt pågår. Det er viktig å minne alle om det som foregår i Ukraina og vise vår støtte, skriver foreningen.

Utstillingen som Øvre Eiker for Ukraina arrangerer er en veldedighetsutstilling i festsalen på rådhuset. Hvis du ønsker å donere penger vil disse bli overført til å hjelpe barn i Ukraina. Det blir også muligheter for å kjøpe kaffe og kake til inntekt for Ukraina.

Del:
Annonse