20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Oppstilling før togavgang foran rådhuset i Hokksund.

Markerte to-års dagen for invasjonen i Ukraina

Mange ukrainere og noen nordmenn var møtt opp for å markere to-års dagen for Russlands invasjon i Ukraina i Hokksund i dag. Det ble også tid for lystenning og ettertanke for alle som fortsatt er i hjemlandet og for dem som har omkommet i kampene.
Annonse

Det var foreningen Øvre Eiker for Ukraina som sto bak arrangementet som begynte med en utstilling og salg av diverse håndlagede effekter i festsalen på rådhuset. Deretter gikk det de kalte et «fredstog» gjennom Hokksund sentrum og opp til Haug kirke.

Her var det tid for lystenning og omtanke for alle som har mistet livet i kampene mot Russland og for alle de sivile livene som har gått tapt.

Annonse

I front for toget gikk ordfører Adrian Tollefsen. Han var med på å starte foreningen og har hele tiden engasjert seg for å hjelpe ukrainere som kommer til Øvre Eiker. Og dem er det etter hvert blitt mange av.

– Jeg er veldig takknemlig for den romsligheten innbyggerne i Øvre Eiker viser for alle flyktninger, også for ukrainerne. Her er det hjerterom for alle, vi står sammen – og vår kommune er til for absolutt alle som flykter fra krig og fattigdom – uansett opphavsland, sier han i en kommentar til Eikernytt.no.

Her noen bilder fra dagens markering:

Danylo og Davyd Hlado i ettertanke i Haug kirke.
Artem Romanenko finner litt trøst i å tenne lys i kirken i dag.
Natalia Romanenko tente lys for de som har omkommet i krigen i hjemlandet sitt.
På vei inn i Haug kirke hvor det var velsignelse av sogneprest Anne Jorun Bakke.
Marianna og Oleksandr Roshchenko var to av de første som kom til Øvre Eiker.
Toget gikk gjennom Hokksund sentrum.
I festsalen var det mulig å støtte foreningen og derved barna i Ukraina ved å kjøpe kaffe, boller og diverse gjenstander som ukrainerne selv har laget.
Toget opp Kirkeveien. Ikke veldig mange, men det ble en verdig markering uansett.

Del:
Annonse