24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mary Anne Borlaug Lundemo i LHL Øvre Eiker (t.h.) donerte i dag en hjertestarter til Arbeidern og Kari Mette Høstvik. Den skal henge lett tilgjengelig ved inngangen.

Legger ned LHL Øvre Eiker – donerte hjertestarter og 60.000 kroner

Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke i Øvre Eiker – LHL – legger ned driften etter 26 år. Grunnen er at ingen vil ta sentrale verv i foreningen. I dag donerte derfor foreningen en hjertestarter og 50.000 kroner til Arbeideren og 10.000 til Bakke Sanitetsforening.
Annonse

Leder gjennom to og et halvt år, Mary Anne Borlaug Lundemo, måtte mandag denne uken kaste inn håndklede og erkjenne at de ikke kunne drive foreningen videre under årsmøtet i LHL Øvre Eiker.

Hun ønsket å gå av som leder samtidig som kasserer var på valg. Ingen av medlemmene ønsket å ta over og dermed var det ikke mulig å drive videre.

Annonse

Selve foreningen ble stiftet i 1998, men ble først registrert i offentlige registre i 2011.

Det førte til et vedtak om at noen av klubbens midler skulle fordeles på Bakke Sanitetsforening med 10.000 kroner og de frivillige på Arbeidern i Gamle-Hokksund med 50.000 kroner. Sistnevnte fikk også noe huset lenge har ønsket seg – nemlig en hjertestarter til 14.500 kroner.

Akkurat hva pengegaven til Arbeidern skal brukes til, er ikke klart, men det er det opp til husstyret å ta stilling til. Men det er klart at pengene er øremerket til frivilligheten og skal komme brukerne til gode.

Resten av klubbens midler blir satt på sperret konto i tilfelle foreningen skulle gjenoppstå en gang i fremtiden.

Frivilligtroppen, som drifter kafeen på dagtid, står på og har nylig fått anskaffet et nytt vaffeljern etter «proff» standard. Det går nemlig mye vafler på de mange treffene og i dag var foreningen Øvre Eiker for Ukraina der med en stor gjeng. Huset er også pusset opp og det er anskaffet mye «nytt» inventar.

Overføres til Nedre Eiker
De 150 medlemmene i LHL Øvre Eiker blir nå overført til laget i Nedre Eiker med ca. 250 medlemmer. Men det blir ikke helt slutt på aktiviteten i Hokksund. Trimmen de har hatt fast vil fortsette og kommunens frivillighetskoordinator, Kari Mette Høstvik, lover at de skal få trimme så mye de vil – helt gratis.

Det er normalt 10-12 godt voksne med på trimmen. Utover dette er det arrangert noen møter og turer de siste årene, med vekslende oppslutning. Trimmen har de holdt på med siden 2012.

– Vi har lenge ønsket oss en hjertestarter her på huset ettersom det er mange eldre som bruker det. Derfor er det kjempebra at LHL nå har kjøpt et slikt apparat til oss, sier Kari Mette Høstvik.

Hun skal nå sørge for å registrere denne i den nasjonale kartbasen over hjertestartere slik at alle som søker opp slike ved behov, finner ut hvor den finnes. Det gir ekstra trygghet for andre enn brukerne av huset.

Del:
Annonse