20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Aldri før har det kun vært én drept i februar-trafikken. Det er en gledelig nyhet. (Foto: Bård Asle Nordbø, SVV)

Aldri vært færre drepte på veiene i februar

Én person døde i trafikken i februar. Det er fire færre enn i fjor, og det laveste antall drepte i februar noen gang. Så langt i år er fem drept i trafikkulykker på norske veier.
Annonse

Februar er en måned med svært varierende dødstall i trafikken. For 10 år siden var det 14 drepte på veiene i februar, og året etter var det syv, men aldri har det vært like få som i år.

– Det er en oppløftende start på året for oss som jobber med trafikksikkerhet, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Annonse

– Én drept i februar, er fortsatt én for mye. Og fem drept i årets to første måneder, er fortsatt fem for mange. Men ser vi bort fra 2022, med pandemi på starten av året, har det aldri vært færre trafikkdrepte når vi skriver 1. mars, sier hun.

Krevende vinter – flinke førere
Det er altfor tidlig å konkludere med hva som har bidratt til færre ulykker i år, men Ranes sier at mye og krevende vintervær kan være noe av forklaringen.

– Trafikantene har vært gode til å tilpasse farten etter forholdene denne vinteren, og har tatt det med ro eller holdt seg hjemme når været har vært som verst. Min bønn til trafikantene er derfor å fortsette sånn, sier Guro Ranes. 

– Tilpass farten til forholdene, kjør rusfritt, bruk bilbelte og hold oppmerksomheten på veien; å kjøre er det eneste du skal gjøre, er budskapet som gjentas.

Del:
Annonse