18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

UP har hatt to kontroller i Hokksund i da dag med et skremmende høyt antall forelegg og førerkortbeslag. (Illustrasjon: UP-Dag)

Askerbøring tatt med 97 km/t i 40-sone i Hokksund

En mann i 20-årene fra Asker må se lenge etter «lappen» etter at han ble stanset av UP i Hokksund i dag. Han ble nemlig målt til 97 km/t i en 40-sone. Og han var langt fra alene om å bli tatt.
Annonse

Da UP avsluttet sin kontroll i 40-sonen i Hokksund kl. 14.00 kunne de gjøre opp regnskapet med hele 25 forenklede forelegg for fartsoverskridelser. I tillegg var det to som mistet førerkortet for å ha vært vel harde på gassen.

Den ene ble målt til 66 km/t, mens mannen fra Asker holdt hele 97 km/t. Fratrukket sikkerhetsmargin hadde han trolig over 100 km/t på eget speedometer. Askerbøringen må med dette belage seg på en lang tid uten førerkort og må i tillegg møte i retten for straffeutmåling.

Annonse

Flere kontroller
Klokken 12.10 avsluttet UP en annen kontroll – denne gangen i 50-sonen på Drammensveien i Hokksund. Også her haglet foreleggene, men ikke fullt så ille som i 40-sonen. Da kontrollen var ferdig her lå det 15 forelegg på blokka samt én anmeldelse med førerkortbeslag. Vedkommende som mistet førerkortet ble målt til 86 km/t.

På bare noen timer har altså 40 personer fått inndratt «kjøpekraft» og tre som må bruke kollektivtransport heretter i en god stund framover.

Del:
Annonse