20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det nye digitale ID-kortet gjør det raskt og enkelt å legitimere deg hos Posten og Vinmonopolet. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Nå kan du bruke nytt digitalt ID-kort i Buskerud

Alle med BankID-app i Buskerud kan nå bruke mobilen når de skal hente pakker med ID-krav hos Posten eller handle på Vinmonopolet.
Annonse

– Dette vil gjøre det enklere, sikrere og ikke minst raskere for kunder å legitimere seg. I første omgang er det Vinmonopolets kunder og de som skal hente pakker ved et av Postens betjente hentesteder som kan ta i bruk den nye tjenesten, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten Bring.

Det nye ID-kortet finner du i BankID-appen og er utviklet av BankID BankAxept i samarbeid med Posten Bring og Vinmonopolet. I dag blir tjenesten tilgjengelig for alle brukere av BankID-appen.

Annonse

– Fordelen er at du nå har alt du trenger i mobilen, enten du må innom Posten eller Vinmonopolet. Dette er en enkel og trygg tjeneste for å legitimere seg, samtidig som vi lukker døra for falske ID-kort. Mobilen har du som regel alltid i lomma, så det er alltid lett tilgjengelig, forklarer Mads Pedersen, produktsjef i BankID BankAxept.

I Buskerud kan nå BankID-app-brukere benytte tjenesten ved et av Postens nærmere 70 betjente hentesteder eller en av Vinmonopolets 20 butikker, som fra og med i dag godtar det nye ID-kortet.

– Alderskontroll er kjernen av Vinmonopolets samfunnsoppdrag, og i fjor sjekket vi legitimasjon på 4,4 millioner kunder. Vi ønsker legger til rette for at kundene våre enkelt skal kunne legitimere seg digitalt. Samtidig må vi være helt sikre på at de er gamle nok. Med digital ID fra BankID kan vi endelig tilby en trygg og brukervennlig løsning, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter i Vinmonopolet.

– For å skaffe deg det nye ID-kortet i BankID-appen, trenger du enten et norsk pass eller et nasjonalt ID-kort. Dette er en sikker og rask løsning som forhåpentligvis vil gjøre hverdagen litt enklere for våre kunder, avslutter Pettersen i Posten Bring.

FAKTA:
• Det nye ID-kortet er en tjeneste i BankID-appen og er utviklet av BankID i samarbeid med Posten og Vinmonopolet. Tjenesten gjøres tilgjengelig i BankID-appen fra 11. mars.

• Tjenesten gjør at du nå har alt du trenger for å hente pakker hos Posten eller handle hos Vinmonopolet tilgjengelig på mobilen.

• Posten har i dag 67 betjente hentesteder, mens Vinmonopolet har 20 butikker i Buskerud der du kan benytte det nye ID-kortet.

• Totalt er det i dag over 2,3 millioner brukere av BankID-appen i Norge, og antallet stiger raskt.

Del:
Annonse