18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Denne flotte gjengen skal delta i NM fra Hokksund Turnforening. Dette blir utrolig spennende for de lokale jentene. (Alle foto: Privat)

Nå kan du se troppsturn i toppklasse i Hokksundhallen

Helgen 15. og 16. mars arrangerer Hokksund Troppsturn NM for seniorer i nasjonale klasser. Det betyr stor aktivitet og turning i toppsjiktet i Hokksundhallen.
Annonse

Arrangementet vil fronte det beste Norge har å by på innenfor troppsturn.

Troppsgymnastikk er en publikumsvennlig og allsidig lagidrett bestående av tre apparater. Tumbling og trampett engasjerer oss med spenstige, spektakulære og luftige svev mens frittstående viser oss samspill etter spennende musikk og rytmer, med artistiske bevegelser og akrobatikk.

Annonse

Hver tropp består av minst seks utøvere som er i aksjon samtidig i hvert apparat. Kvinner og menn konkurrerer sammen og hver for seg i en estetisk idrett som bedømmes etter vanskelighetsgrad og stil. Troppsgymnastikk har hatt god utvikling, økt i popularitet de siste tiårene og utøves av barn, ungdom og voksne.

Frittstående
I frittstående samarbeider utøverne på troppen om å vise en koreografi hvor dans og rytme kombineres med gymnastiske og akrobatiske elementer i formasjoner til musikk. I konkurranser bedømmes troppen etter synkronitet, vanskelighetsgrad og stil. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 16 meter og er 3,5 cm tykt.

Hokksund-turnerne får reist rundt på ulike stevner og gjør det jevnt over meget bra.

Tumbling
I tumbling utfører gymnastene tre akrobatiske omganger til musikk. Omgangene skal utføres i strøm – altså lik avstand mellom hver gymnast. Omgangene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (tverraksen/salto og lengdeaksen/skru) og ha progresjon i vanskelighet. I en omgang skal hver utøver utføre tre eller flere elementer etter hverandre.

Tumbling er en 15 meter lang oppbygd bane med sprett, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matte i enden av banen.

Trampett
I trampett utfører utøveren tre akrobatiske omganger til musikk. Omgangene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Omgangene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (tverraksen/salto og lengdeaksen/skru) og ha progresjon i vanskelighet. Trampett er en skråstilt «mini-trampoline» med sprett, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander i landingsområdet.

Hokksund-troppen er ikke ukjente med pokaler og vil gjerne hente flere under helgens NM i Hokksundhallen.
Del:
Annonse