18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

NFU-leder, Ole Arne Kristiansen, vartet opp med middag fra Eiker Vekst sammen med en rekke andre frivillige i går.

Storkoste seg på vårfest i festsalen

Vel 70 personer storkoste seg under gårsdagens «Vårjevndøgnfest» i festsalen på rådhuset i Hokksund. Det var Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) sitt lokallag som inviterte til fest.
Annonse

Personer med psykisk eller fysisk utviklingshemming har ikke for mange tilbud i hverdagen og spesielt ikke nå på våren, skal vi tro NFU-leder i Øvre Eiker, Ole Arne Kristiansen.

Lokallaget arrangerer musikkafé fire ganger i året sammen med de andre humanitære foreningene i kommunen, men nå ville de markere at sola var kommet høyere på himmelen og at det nærmer seg vår selv om lørdagens vær ikke akkurat ga det inntrykket.

Annonse

Vel 70 påmeldte med ledsagere fikk seg uansett en hyggelig samling med middag, quiz-spørsmål med godteri både som spørsmål og som belønning. Men det de fleste gledet seg mest til var musikk og dans og det var «Tre glade lakser» som vartet opp med dansemusikken.

Og som vanlig varte det ikke mange sekundene før det første paret var på dansegulvet som ble raskt fylt opp av ivrige deltakere.

Pai fra Eiker Vekst var populært og køen vokste raskt.

NFU-laget hadde invitert alle som bodde i et bofellesskap i kommunen til denne festen. Medlemmer av foreningen kom inn gratis, mens de som ikke var det måtte ut med en hundrelapp for å dekke inn noe av kostnadene til mat og drikke.

– Vi vil forsøke å få til flere slike treff framover – gjerne i samarbeid med de andre foreningene i kommunen. De gjør en stor jobb for denne gruppen av innbyggere, sier Ole Arne Kristiansen.

NFU-laget har allerede testet ut frisbeegolf på Ormåsen og vil prøve å få til noen runder til sommeren. Det skal også bygges en utendørs paddelbane i Vestfossen. Også den vil det være aktuelt å teste ut for denne gruppen innbyggere.

Her noen bilder fra gårsdagens fest i rådhusets festsal. Vel 70 var påmeldt og det ble både god mat, quiz og dans.


Del:
Annonse