23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kim Lysfjord Karlsen (Øvre Eiker kommune), Bjørn Kristian Hole (NCC) og ordfører i Øvre Eiker Adrian Tollefsen ved markeringen av tett bygg på det nye renseanlegget i Hokksund. (Foto: Kjetil Kleveland)

Drypper på lokale leverandører i kommunale byggeprosjekter

Øvre Eiker kommune markerte nylig at nye Hokksund renseanlegg er et tett bygg. Det moderne renseanlegget ligger an til å bli ferdig i tide, og det har dryppet godt på lokale leverandører i byggeprosessen så langt.
Annonse

Når renseanlegget står klart vil befolkningen i Øvre Eiker nyte svært godt av det, og det gjelder også alle som bor nedstrøms langs Drammenselva fra Øvre Eiker. Men allerede nå kommer byggingen av anlegget lokalbefolkningen til gode, ettersom det så langt i prosjektet er kjøpt varer og tjenester fra lokale leverandører for 62 millioner kroner.

– At prosjektet kan være bra for næringslivet så vel som innbyggerne er jo veldig bra, sier kommunedirektør Susanne Vist i en pressemelding.

Annonse

Hun øyner også at det er muligheter for mer av dette fremover.

– Det ligger et forslag til høring om å heve grensen for når offentlige aktører må ut på anbud for varer og tjenester, påpeker hun.

Øvre Eikers kommunestyre stemte for dette forslaget 21. februar, og skulle det bli vedtatt vil det gjøre det enda lettere å skrive kontrakter med lokale tilbydere.

Også ved byggingen av den nye barneskolen er det mange lokale bedrifter som får vesentlige ordre. Brynjar Henriksen i Øvre Eiker Kommunale Eiendom kan fortelle at det så langt er kjøpt varer og tjenester for 113 millioner kroner fra lokale bedrifter.

Begge prosjektene skal være klare i 2025.

Renseanlegget får nå også 200.000 kroner i støtte fra Miljødirektoratet. Pengene skal brukes til kompetanseheving om temaet nitrogenfjerning for å sikre best mulig effekt og drift av avløpsanlegget.

Del:
Annonse