20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Utleieprisene stiger i Drammen og har økt med 7,1 prosent det siste året, sier Stian Carlsen i Utleiemegleren. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Utleieprisene i boligmarkedet fortsetter å øke i Drammen

De nasjonale utleieprisene i Utleiemegleren sin portefølje fortsetter å øke. Dette skyldes blant annet dyrtid, inflasjon, høy rente og eiendomsskatt. I Drammen har prisene økt med 7,1 prosent på ett år.
Annonse

Utleiemegleren har 30 års erfaring med utleie og forvalting av boliger. I januar kunne de melde om 9,3 prosent i gjennomsnittlig økning på utleieprisene over hele landet. Pilen fortsetter å peke oppover for utleieprisene – i februar økte de med syv prosent, sammenliknet med februar i fjor.

– Selv om 2024 starter med en balanse mellom tilbud og etterspørsel, ser vi en prisøkning over hele landet på hele porteføljen vår, som består av hele 17.000 utleieenheter. Vår jobb er å gjøre det tryggere og enklere, både å leie og leie ut, og vi passer alltid på at leieprisene er riktig for markedet. Nå ser vi imidlertid at prisene stiger tross god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Dette skyldes blant annet dyrtid, inflasjon, høy rente og eiendomsskatt, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Annonse

Tar seg opp i Drammen
Leieprisene for alle boligtyper i meglerens sin portefølje i Drammen økte med 7,1 prosent, sammenlignet med februar i fjor. 

– Etter en noe avventende og roligere start på året, har markedet tatt seg opp i februar. Det er bra oppmøte på mange av visningene og flere som tar kontakt på de ulike objektene. Det har også vært økt pågang fra boligeiere, som vurderer utleie. Det er fortsatt en del som er usikre på salg og heller vurderer utleie, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Del:
Annonse