16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir neppe et slikt snøkaos som vi hadde i vinter, men det kan enkelte plasser komme opp mot 25 centimeter med snø. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Ingen grunn til å legge om til sommerdekk ennå

Noe har allerede lagt om til sommerdekk, men vinterdekkene kan gjerne sitte på noen dager til. For i midten og slutten av uka er det ventet en ny runde med snø. Noen steder kan det komme mye snø.
Annonse

Varsom.no og Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut en nytt snøvarsel på gult nivå for slutten av denne uka. Fra torsdag morgen til fredag er det enkelte steder ventet opptil 25 centimeter med snø og da er ikke akkurat sommerdekk det anbefalte.

I Eiker-området er det varslet både snø og sludd ispedd regn mot slutten av uka. Du kan med andre ord vente med dekkskiftet med god samvittighet. Det er heller ikke før kommende mandag at piggdekkene skal av, men det er det lokale føreforhold som til syvende og sist bestemmer.

Annonse

Uansett – det kan bli krevende kjøreforhold torsdag og fredag, samt på morgenene med mulig nattefrost i uka som kommer.

Varmen kommer til søndag
Søndag kan det se ut til at våren igjen kommer tilbake til Eiker-bygdene. I Hokksund meldes det om 14 varme selv med litt regn. Mandagen blir enda bedre og vi får over 10-12 varmegrader de kommende dagene til uka. Men nattetemperaturen blir ikke veldig mye å skryte av og det kan derfor fryse på om natten enkelte steder.

Del:
Annonse