29. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Situasjonsbilde fra oppgjøret mellom DBK og Hokksund.

Hokksund med overraskende seier i seriepremieren

Denne helgen ble 4. divisjonsfotballen i Buskerud sparket i gang. Runden ble dratt i gang på sledeføret fredag og ble avsluttet i går.
Annonse

De tre lagene fra Eikernytts dekningsområde kom godt i gang.

Rundens største overraskelse kom på Ørenbanen i Drammen i går. Hokksund slo Drammen Ballklubb med 2-1 etter at 20 år gamle Simon Lie sendte bortelaget i føringen etter 36 minutter. Det var Simons andre mål i 4. divisjon.

Annonse

Et par minutter ut i andre omgang økte Bajram Ajeti til 2-0 på straffe. Han var sikkerheten selv fra straffemerket og satte en overlegen straffe. Bajram har fra før 12 matcher for LSK i Eliteserien og 70 for Mjøndalen og Bryne i OBOS-ligaen.

Han har gjennom årene putta 74 mål i 2. divisjon. Han er et nytt tilskudd hos Hokksund og bør kunne bli en viktig brikke for laget. Ballklubbens redusering kom etter 71 minutter ved Liban Mahamed Mahamed Roble.

William Carelius Lupnaav-Johnsen scora to ganger mot Eiker Kvikk.

Lokal favoritt
Vestfossen som er en av seriefavorittene sammen med Hallingdal og Konnerud i år startet sesongen hjemme i RVS-parken på fredag.

Dommer Enes Erkök fra Solberg SK blåste kampen og serien i gang presis klokken 19 og seks minutter etter var årets første seriemål fra Vestfossens side i boks. Det ble satt inn av den 19 år gamle midtstopperen Kapser Pedersen Selbo. Han satte også inn 4-1.

I mellomtiden hadde Mohammad Kaiss gjort 2-0 og Fredrik Hennum hadde sendt hjemmelaget foran med 3-0. Vestfossens siste scoring ble satt inn av den 17 år gamle seriedebutanten Hamed Navruzi.

Jevnakers trøstemål ble satt inn på straffe av Marcus André Aslaksen, etter at Vestfossens keeper felte Jevnaker sin spiss. Hiccis utvalgte vant altså 5-1 og fra «nøytralt hold» kan det vel sies at laget burde vunnet langt mer. Flere gedigne sjanser ble spolert på sleaføret.

Situasjonsbilde fra oppgjøret mellom Vestfossen og Jevnaker.

Et føre som nok førte til et par skader som ikke hadde oppstått på «sommerføre». Vestfossens Preben Røren måtte ut med skade allerede etter 15 minutter og en av Jevnakers spillere ble sendt til legevakten på Kongsberg. Kampens beste var dommeren Enes Erkök. Vestfossens beste var etter vår mening midtbanespilleren André Bjørnstad.

På Åmot barket Modum og Eiker Kvikk sammen. Også der på et realt sleaføre. Som i Vestfossen minnet banen tidvis mer om en skistadion. Men også på Åmot sørget «banemannskapene» for at kampen lot seg gjennomføre.

På Åmot var det eikværinger som noterte seg på scoringslista. Modum mønstrer i år en svært ung tropp. Snittalderen ligger rundt 20. Den 18 år gamle William Carelius Lupnaav-Johnsen sendte hjemmelaget foran med 1-0 etter 15 minutter. Bare fem minutter senere la han på til 2-0. Martin Kaasa Larsen reduserte for Eiker Kvikk etter 35 minutter og samme mann utlignet til 2-2 kun fire minutter senere på straffespark. Og 2-2 ble også sluttresultatet.