22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gullrattvinnere: (f.v.) Frank Tore Larsen, Espen Isaksætre og Herbjørn Haug.

Eikværinger hedret med Gullratt av bilsportforbundet

Fem bilsportutøvere er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sine resultater i bilsporten. Blant dem er Eiker-duoen Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen.
Annonse

Rundt 30 «gamle» og nye Gullratt-innehavere var til stede under utdelingen i Oslo tirsdag kveld. Under kvelden kunne tre av de fem nye medlemmene innta den eksklusive klubben, og motta sine Gullratt av NBFs president Glenn Mellegard.

Det var Espen Isaksætre (30) fra Flisa, Frank Tore Larsen (33) fra Vestfossen samt Herbjørn Haug (52) fra Kirkenær.

Annonse

Torstein Eriksen (33) fra Hokksund og Fredrik Ågedal (28) fra Konsmo er også tildelt Gullrattet, men hadde ikke anledning til å være til stede under utdelingen.

Espen Isaksætre, som kjører for KNA Solør Motorsport, har tatt EM-sølv de to siste årene i rallycross-klassen Euro RX3. Han har også en rekke NM-medaljer i både rallycross og bakkeløp.

Frank Tore Larsen fra Steinberg, men nå bosatt i Vestfossen, kjører for NMK Modum & Sigdal, og er en av våre aller beste rallyførere, og har vært det i en del år nå. Han har de siste årene kjørt i toppklassen R5/Rally2 med henholdsvis Ford Fiesta og VW Polo. Totalt har han kjørt inn fem NM-gull i rally.

Herbjørn Haug fra Kirkenær og KNA Solør Motorsport er etter hvert blitt svært erfaren i Norsk Bilsport. Han har mange NM-medaljer i rallycross og bakkeløp, men den allsidige føreren har også deltatt både i baneracing og rally.

Under utdelingen ble også Holm Jacob Matheson hedret for å ha ledet Gullrattkomiteen i 20 år. Han ble takket av NBFs president Glenn Mallegaard. Roger Moen er nå leder av komiteen.

Forsamlingen fikk også et foredrag av TV-kommentator Henning Isdal rundt Formel 1, og ikke minst våre to førere Dennis Hauger i Formel 2 og Martinius Stenshorne i Formel 3. Dennis Hauger er for øvrig den yngste som har fått Gullrattet.

Totalt er det 137 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien, og under utdelingen på tirsdag var det en fin blanding av gamle velkjente utøvere som Martin Schanche, Egil Stenshagen, John Haugland og Valter Chr. Jensen, samt og unge utøvere som Espen Isaksætre.

De tre som fikk Gullrattet på tirsdag var:
Espen Isaksætre, 30 år, KNA Solør Motorsport
Frank Tore Larsen, 33 år, NMK Modum & Sigdal
Herbjørn Haug, 52 år, KNA Solør Motorsport

Holm Jacob Matheson hedret for å ha ledet Gullrattkomiteen i 20 år. Han ble takket av NBFs president Glenn Mallegaard.
Del:
Annonse