29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stabilt utleiemarked i Drammen med fem prosent økning det siste året. (Illustrasjon: Utleiemegleren)

Utleiemegleren er bekymret for leiemarkedet

Antall utleieboliger synker, mens etterspørselen stiger. I Drammen økte utleieprisene med fem prosent det siste året.
Annonse

Høysesongen for boligutleie og -leie er for alvor i gang. Dette er synlig på landsbasis, og ekstra tydelig i studentbyene der etterspørselen er større enn tilbudet.

Drammen har et stabilt leiemarked hvor leieprisene for alle boligtyper i porteføljen til Utleiemegleren Drammen økte med fem prosent fra mars 2023 til mars 2024.

Annonse

– Det er fortsatt god respons i markedet, og de fleste boliger blir leid ut etter kort tid. Unntakene er ett-roms boliger med litt dårlig standard og beliggenhet. Disse bruker vi noe lengre tid på å leie ut, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Ferdigstillelse av flere nye prosjekter i Drammen, med høy standard, er en viktig faktor til økningen av leieprisene vi nå ser. Det har vært en del sentrumsnære prosjekter som har blitt ferdigstilt på begge sider av elva de siste par årene.

Dette har vært med på å løfte snittet på leieprisene i byen. Leieprisene for to-roms i Utleiemegleren sin portefølje i Drammen økte med 0,7 prosentpoeng siste måneden og 5,7 prosent, sammenlignet med mars i fjor, sier Eivind Sveen.

Del:
Annonse