29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anita Hillen og Jenny Hovedenak deltok i EM-sprinten som ble arrangert i Mjøndalen i fjor. (Foto: Eiker O-lag)

Arrangerer sprintløp i orientering på Stenseth

Eiker o-lag arrangerer i kveld sprintløp i orientering fra Stenseth skole i dag med start mellom kl. 18.00-19.00.
Annonse

Sprintløpet er på nytt kart fra Stenseth skole. Løpet inngår som løp én i Drammen City Cup. I skrivende stund er påmeldt 125 deltakere, hvorav 31 fra Eiker.

– Vi har plass til flere fra Eiker, både for de som vil sprinte i oppover og nedoverbakker, men også alle andre som vil ta dette som en roligere tur med pusten sånn noenlunde i behold, sier Hans Roar Bakken i Eiker O-lag.

Annonse

Det er første gang de har sprintløp i området, og hadde nok noen harde strekk her i «gamle dager», det vil si treningsløp på kart før området ble utbygd – og da er det ganske lenge siden. Nå er det fire løyper med lengde fra én km til 2,5 km, med litt veivalg kan det nok bli litt lengre i de to lengste løypene, og noen høydemeter stigning i tillegg.

Kartet er i målestokk 1:3000 og med 2,5 meter ekvidistanse.

Nytt av året er også at de gjør noen endringer i klasser og løyper for Over Skauen som arrangeres i slutten av september; ei kortere løype og flere klasser. Men før dette kommer Eikerløpet 9. mai. Her har O-laget også gjort endring ved at alle løpere fra Eiker t.o.m. 20 år får delta.

Det blir påskjønnelse for løpere (t.o.m. 20 år) fra Eiker som deltar i alle tre løpene.

Del:
Annonse