29. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Knut Erik Knudsen (23) fra Mjøndalen ruller snart i gang årets sesong med en spennende internasjonal satsing.

Mjøndøling med på internasjonal bilsatsing

Med to fremadstormende førere skal det norske teamet TF Performance vise seg frem ute på kontinentet denne sesongen. En av dem er mjøndølingen Knut Erik Knudsen.
Annonse

Felix Heiberg (18) og Knut Erik Knudsen (23) ruller snart i gang årets sesong som for de innebærer en spennende internasjonal satsing. I teamet TF Performance utgjør duoen Norges alibi i Renault Clio Cup Midt-Europa.

Etter flere suksessrike sesonger i Citroen DS3 Cup i Danmark blir dette en ny utfordring for både team og førere. Mesterskapet kjennetegnes av at alle kjører med like biler, og førerne får med andre ord virkelig vist frem sine ferdigheter bak rattet.

Annonse

Sikter høyt
I den ene bilen finner vi Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen. Knudsen har jobbet med TF Performance i flere år og kan blant annet se tilbake på en andreplass i DS3 Cup fra 2022. 23-åringen ser nå frem til å bringe det gode samarbeidet inn i et nytt mesterskap.

– Det blir en ny klasse og et nivå på førerne vi aldri har opplevd før. Jeg regner med at resultatene kommer til å variere litt fra bane til bane. Dette er baner vi aldri har kjørt på før, noe som betyr at det er mye å lære seg for meg som fører. Samtidig som vi må finne et oppsett på bilen som gjør at vi kan kjøre fort. Årets sesong kommer til å bli en utfordring, men det er noe jeg liker og gleder meg veldig til, sier Knut Erik Knudsen.

I Renault Clio Cup kjøres det en rekke ulike mesterskap om hverandre. For den norske gjengen handler det om å slå de førerne som også deltar i det midt-europeiske mesterskapet.

– Her har vi som mål å bli topp tre sammenlagt. Det kan være et hårete mål, men går ting veien er det fullt oppnåelig, forteller Knudsen.

Teammanager Thomas Faraas setter sin lit til Knudsen som teamets mest rutinerte fører. Han har også fått testet ut mesterskapet allerede da han i fjor deltok i sesongens siste løpshelg på Zandvoort.

– Knut Eirik har vært hos oss i 5 år nå og må finne seg i å være den rutinerte. Han har vist meg at med knallhard jobbing over tid så kommer også resultatene, så derfor er timingen nå helt riktig, sier han.

Sesongens første løpshelg kjøres på Hockenheim i Tyskland fra 10. til 12. mai. Mesterskapet skal også besøke de legendariske banene Spa-Francorchamps, Magny Cours og Circuit de Barcelona-Catalunya før sesongen avsluttes på den franske Paul Ricard-banen i oktober.

– Jeg ser veldig fram til årets sesong. Vi har nå holdt på i seks år og dette blir helt klart den største utfordringen vi har hatt som lag. Vi skal konkurrere på noen av Europas beste baner i verdens største merkecup. Og at vi da kommer med to norske førere gjør meg både stolt og ydmyk, forteller teammanager Thomas Faraas.

Felix Heiberg fra Aurskog har vært en del av TF Performance siden debuten som 15-åring i 2021. I fjor avsluttet han det danske eventyret på perfekt vis med sammenlagtseier i DS3 Cup. Nå går altså turen lenger sør på kontinentet.

Del:
Annonse