29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ett av foredragene var av Bernt Egil Tafjord som fortalte om steinalderbosettinger på Fiskum.

Fredagskafé i Kirkestua på Fiskum med foredrag

Siden september i 2022 har Fiskum menighetsråd invitert til Fredagskafé i Kirkestua hver siste fredag i måneden kl. 11-13. Koronatid og lite kontakt mellom folk var en direkte foranledning til å starte med slike samvær.
Annonse

Og det viste seg at mange har satt pris på dette da det er «fullt hus» hver gang.

Det er et diakonalt tiltak med servering av gratis vafler og kaffe. Det er ofte utlodning – og ikke minst, hver gang et foredrag med mange og varierte tema, så som «gamledager» på Fiskum, og andre ganger et mer praktiske tema.

Annonse

– Det er viktig å gi påfyll av kunnskap om ulike interessante tema, sier Solveig Lysaker som er en av ildsjelene bak dette tiltaket.

Foredragene har vært alt fra fortelling og bilder om steinalderbosettinger på Fiskum, folkehøgskolen på Darbu, det har vært poesidag og om sunt kosthold og hvordan bake med surdeig.

Fredag 26. april er temaet om Sjømannskirken på Calahoda. Det er Hildegunn Lie og Ståle Meland fra Hokksund som forteller og viser bilder fra sine mange perioder på sjømannskirkene.

Fram til sommeren er temaene «Øvre Eiker viser ansikt» ved Marit Bergland og Middelalderdagene på Fiskum ved Reidun Bollerud.

Del:
Annonse