16. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gode prestasjoner og en fornøyd trener. F.v. Isak Borgen Wendelborg, Vegard Vigdal Hæg, hovedtrener Ronny Skaalien og Aron Fjerdingstad.

Eiker-svømmere imponerte i Marienlyst Open

Fredag startet Marienlyst Open som arrangeres ved Drammensbadet. For flere av utøverne fra Øvre Eiker Svømmeklubb var dette deres første møte med stevne på langbane (50m). Totalt stilte klubben med 14 svømmere.
Annonse

– Men hva gjør vel det når de svømmer som om de aldri skulle gjort annet, sier trener Ronny Skaalien.

Både trenere og foreldre er bare fulle av beundring over hva utøverne fra Øvre Eiker Svømmeklubb presterer, og kaller dem råtasser. Det ble tatt ytterligere krav til Nordsjø-stevnet, flere perset med flere sekunder på 50 meter, svømmere tok premie i sin klasse og til og med vant sin klasse.

Annonse

– En utøver har hatt helt elleville 23prosents forbedring på 50m fri siden nyttår, det tror jeg aldri har opplevd på mine 25 år som trener, helt utrolig, sier Ronny Skaalien.

– Må også legge til noe Rune gjorde meg oppmerksom på. En av våre svømmere er etter i dag best ranket i landet i sin årsklasse på 50m fri langbane.

Mikkel Larsen Uggla (t.v.) svømte inn til en 6. plass på 50 meter fri i klassen 12-13. Caspian Høiås fikk en 35. plass i klassen 10-11.

Det ble altså et vellykket Marienlyst Open for svømmerne fra Eiker-bygdene. Trener Ronny Skaalien sier dette etter at stevnet var ferdig:

– Tusen takk for en ellevill helg i bassenget fylt med fremganger og prestasjoner som motiverer og inspirerer oss alle til videre innsats.

Det har ikke bare vært en gradvis forbedring fra våre utøvere i helgen, det ble tatt kjempestore skritt i riktig retning og vi trenere er imponert,

Kjempestolte av dere alle sammen og helgens utvikling gir oss selvtillit til å ta fatt på nye utfordringer. Dere er råe og helgens stevne ble en kjempesuksess og vi gleder oss allerede til neste stevne, go ØESK.

En liten oppsummering av helgen
– Totalt ble det satt pers i 40 av 48 løp (83,5 prosent)
– 5 svømmere gjennomførte sitt første stevne på langbane(50m)
– Det ble svømt inn fire krav til Nordsjø
– 1 topprangering i Norge i sin årsklasse
– Syv plassplasseringer selv om de fleste konkurrerte med svømmere som var ett år eldre.

Alle de lokale resultatene finner du her:

Agnes L. Bermingrud (t.v.) svømte inn til en 10. plass i klassen 12-13 på 50 meter bryst. Celine Kvam Saghaug tok førsteplassen i sin klasse 10-11 på 50 meter fri.