29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trygg Trafikk presenterte skuespillerne og staben bak filmene på Krokstad skole. Se alle navnene under i saken.

Trygg Trafikk med rød løper og filmpremiere på Krokstad skole

For ett år siden stilte «Onkel Snorre» opp på Krokstad skole sammen med flere elever for å spille inn filmer om trafikksikkerhet. Tirsdag var det tid for premiere og rød løper for de unge skuespillerne og selvsagt onkelen selv.
Annonse

Trygg Trafikk har siden april i fjor jobbet med seks korte opplæringsfilmer som er beregnet på barn i SFO. Alle er spilt inn på Krokstad skole i Krokstadelva og med lokale elver i tillegg til Onkel Snorre spilt av Erik A. Schjerven. Regissør for filmene er Åsmund Janøy.

Det var derfor rød løper og presentasjon av både skuespillerne og staben bak filmene i tillegg til Trygg Trafikks folk. Med høy musikk og en showman i regissøren fikk alle elevene ved skolen en artig opplevelse før det ble filmvisning med boller i klasserommene etterpå.

Annonse

Trygg Trafikk ønsker med dette å gi oppdaterte læringsressurser til 1. til 4. trinn på SFO. I anledningen har de hentet inn figuren Onkel Snorre som søker jobb på nettopp skolefritidsordningen.

Regissør Åsmund Janøy showet foran ungene for å få opp stemningen.

Grunnen til at Trygg Trafikk ønsker å satse på nettopp SFO er at mange barn starter og slutter skoledagen her. Skolefritidsordningen blir da en fin arena til å lære ungene om trafikksikkerhet.

Etter å ha sett disse filmene og gjennomgått informasjonen som følger med, skal ungene ha gode forutsetninger for å sykle og gå rundt i nærområdet sitt, mener Trygg Trafikk.

Her blir Olaf Johannes Krokli «intervjuet» av regissøren om hvordan det var å spille inn disse filmene.

Spente skuespillere
For de fire lokale skuespillerne har det vært en lang venteperiode fra innspilling til filmene nå endelig er klare. Men tirsdag var det altså klart og de fire, som også er skuespillere i Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater, har ble «vist fram» på skoletrappa og heiet på som helter.

De er nettopp ferdige med oppsetningen om Skjønnheten og Udyret i samfunnshuset, og har derfor hatt travle uker. Men det å være med på en slik filmsatsing er både nytt og spennende for dem.

Du kan se alle sek episodene av filmene HER

Bilde på topp
Fra venstre ser vi Lena Westrum, Olaf Johannes Krokli, Maja Darre Eriksen, regissør Åsmund Janøy, Maria Jørgensen, Kasper Aasen og Onkel Snorre spilt av Erik A. Schjerven. Han har med seg lille Harriet på vel ett år.

Lena Westrum har vært rektor på Krokstad skole i et par år og følte seg hjemme på trappa hvor hun snakket om Trygg Trafikk og delte ut gaver til skuespillerne.

Også Onkel Snorre og lille Harriet ble intervjuet.
Trygg Trafikk representert ved (f.v.) Tone Glomsrud, Lena Westrum og Nina Gjervik.
Del:
Annonse