19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Adrian Tollefsen undertegnet en ny avtale med Røde Kors Hjelpekorps og Hokksund Sanitetsforening for å styrke beredskapen i kommunen. (Foto: ØEK)

Øvre Eiker kommune styrker beredskapen

Mandag 6. mai avholdt Øvre Eiker kommune ett av to årlige beredskapsmøter. Kommunen er opptatt av å involvere frivilligheten i beredskapsarbeidet og denne dagen ble det undertegnet to avtaler om beredskapssamarbeid.
Annonse

Som følge av samarbeidsavtalene har Sanitetsforeningens omsorgsberedskap fått en plass i beredskapsrådet, mens Røde kors har fått to plasser.

Det er kommunen som melder dette på sine nettsider.

Annonse

Avtalen med Sanitetsforeningens omsorgsberedskap er en fornyelse av en allerede eksisterende avtale. Sanitetskvinnene har allerede vært en del av den kommunale beredskapen i fire år, og nå undertegnet leder for omsorgsberedskapen, Anne Britt Hauge, en ny fireårig avtale med ordfører Adrian Tollefsen.

Kommunen har lenge ønsket å få på plass en gjensidig forpliktende samarbeidsavtale med Røde kors, og det var derfor en stor glede for ordføreren å undertegne avtalen som gjelder for de neste fire årene.

Dette vil styrke den kommunale beredskapen, både med tilgang til trent personell som kan bistå kommunen i en krisesituasjon, og ikke minst har Røde kors mye utstyr de kan bistå med.

De har blant annet terrenggående kjøretøy, og de har også egne dronepiloter med topp moderne droneutstyr. Dette var blant annet en tjeneste Røde kors bisto kommunen med under «Hans» i tillegg til vakthold i de evakuerte områdene.

To ganger i året samler Øvre Eiker kommune beredskapsrådet, og samarbeider med nødetater og andre viktige ressursgrupper på hendelser som kan oppstå, slik at de er best mulig rustet den dagen en situasjon faktisk oppstår. Mandag møttes rådet og hadde en god øvelse.
Del:
Annonse