27. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fylkesordfører Tore Opdal Hansen er skuffet. (Foto: Bente Espeseth / BFK)

Skuffet fylkesordfører: – Har ikke blitt hørt

– Bønnen om drahjelp fra staten inn i den store omstillingen som Buskerud har tatt fatt på, er dessverre ikke blitt hørt med de tallene som ble lagt frem i dag, sier en skuffet fylkesordfører Tore Opdal Hansen.
Annonse

14. mai 2024 la regjeringen Støre frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2024 og kommuneproposisjonen 2025.

– Vi i Buskerud fylkeskommune hadde et lite håp om at kommuneproposisjonen, som presenterer regjeringen sin politikk for kommunesektoren og det økonomiske opplegget for det kommende året, skulle bringe med seg sårt tiltrengte midler. Men det var dessverre lite å juble over, sier fylkesordføreren. 

Annonse

Dette er tallene
Tall fra kommuneproposisjonen viser at Buskerud fylkeskommune årlig vil få en reell økning i frie inntekter fra staten på ca. 8–9 millioner kroner fra 2024 til 2025, viser beregninger gjort av fylkeskommunen.

Det er langt unna de 250 millionene vi trenger for å få Buskerudøkonomien i økonomisk balanse. Økningen må blant annet dekke økte pensjonskostnader. Det hefter stor usikkerhet både til anslag på pensjonskostnader og annen samfunnsutvikling, skriver Buskerud fylke på sine nettsider.

Tildelingen til Buskerud fylkeskommune i statsbudsjettet for 2024 var feil. Departementet hadde i statsbudsjettet brukt feil grunnlag for å beregne kostnadsnøkkelen for fylkesvei.

Regjeringen korrigerer nå feilen slik at Buskerud fylkeskommune får tilbake 17,4 millioner kroner i frie inntekter, altså midler som fylkeskommunen kan benytte fritt.

Del:
Annonse