25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mye er allerede på plass til årets Vestfossen Marken. Truls Mogen Myhre (f.v.) Øyvind Kjos og Christian Børresen i markedskomiteen mener å ha det meste under kontroll.

Vestfossen Marken tar form – lover nyheter og mye underholdning

Den seksmannssterke markenskomiteen i Vestfossen begynner å få det meste på plass til årets store begivenhet – nemlig Marken i månedsskiftet august – september. Men fortsatt er det plass til flere utstillere i gata og komiteen håper at rundt 10.000 besøkende vil friste flere firmaer til å bli med.
Annonse

Lørdag 31. august og søndag 1. september er datoer du like gjerne kan markere i kalenderen med en gang. I hvert fall hvis du har en tilknytning til Vestfossen eller vil oppleve noe hyggelig sammen med barna. Eller bare rett og slett treffe gamle kjente for å slå av en prat.

For den «nye» markenskomiteen fra to år tilbake, satser på familieunderholdning framfor noe og det hele kommer til å skje i Parken. Nytt av året er at det kommer et stort sirkustelt som skal fylles med aktiviteter – ikke sirkus. Etter at mye regnet bort i fjor, vil arrangøren nå sikre seg at de har et tørt alternativ for barn og unge.

Annonse

Alt er gratis
Som før er Vestfossen Marken et gratisarrangement med mindre du lar deg friste i en av de mange bodene som tilbyr mat og ulike varer. Men all underholdning fra scenen i Parken er gratis og her blir det mye variert, kan komiteen avsløre overfor Eikernytt.no i dag.

Klovnen kommer tilbake i år også for å underholde store og små i Parken.

Det endelige programmet er ikke spikret, men det blir mye sang og musikk i tillegg til en klatrevegg, en klovn – som også var der i fjor – og konserter. Komiteen har sikret seg et gatesirkus som ble kjent gjennom Norske Talenter og de vil underholde nettopp i gata og i Parken.

– Vi holder Marken på et fornuftig utgiftsnivå og tar ingen store sjanser på dyre artister. For mange festivaler har opplevd å gå over ende på denne måten. Her i Vestfossen er vi mer jordnære og nøkterne, men vi vil likevel gi et godt tilbud disse to dagene, sier Christian Børresen og Øyvind Kjos.

Også i år blir det biler på utstilling ved jernbanestasjonen. Motorhistorisk Senter på Burud stiller opp den ene dagen, mens Kongsberg Automobilselskap viser fram sine biler den andre. Målet er at hele Parken, området ved stasjonen og hele gata skal fylles med aktiviteter.

De minner også om at det skjer mye annet i Vestfossen denne helgen, men som markenskomiteen ikke er direkte involvert i. Her nevnes rekecruise med MS Eikern, konserter på Onkel Thor, Blomsterperrongen, Vestfossen Kunstlaboratorium og selvsagt Fossesholm Herregård.

Røde Kors var som alltid på plass i enden av gata i fjor og det var ikke bare drittvær, noe dette bildet viser med all tydelighet. (Foto: Andreas Aronsen)

Det blir i tillegg ulike kåringer som en avslutning på Marken. Årets Vestfossing er det alltid stor interesse for og det samme gjelder Byggeskikkprisen. Lotterier skal trekkes og noen vil trolig gå hjem med ei skinke eller lignende etterpå hvis ikke foreningene har endret opplegg i år.

Samtidig med Marken arrangeres også Eiker Matfestival på Fossesholm. Hva som kommer av program derfra er ikke klart i skrivende stund, men det kommer etter hvert.

Håper på 10.000 besøkende
Det er forventet rundt 10.000 besøkende til Vestfossen denne helgen. Det mener markenskomiteen er en god grunn til at flere bedrifter, lag og foreninger skal melde seg på til stands her.

– Vi har rimelig standsleie og ønsker selvsagt å fylle opp gata for å gi et bredest mulig tilbud til alle som kommer. Samtidig bør det store antallet som kommer være interessant for de som skal selge eller vise fram noe her, sier Øyvind Kjos.

Omfattende arbeid
Det å arrangere Vestfossen Marken er en stor jobb – spesielt når alt skal gjøres som ulønnet dugnad for den seks manns sterke komiteen og noen flere hjelpere.

Derfor legges heller ikke lista for høyt når det gjelder økonomisk risiko eller det å hente inn store artister som krever mye ekstra arbeid. Dette skal være og er et lokalt arrangement i størst mulig grad.

Dette er som sagt det tredje året som denne komiteen har ansvaret for Marken. Budsjettet begynner å nærme seg 200.000 kroner og inntektene fordeler seg med 50/50 mellom standsinntekter og ren sponsing fra lokale firmaer. Og som nevnt – det er plass til flere av begge deler.

Vestfossen sentrum og Parken klargjøres for Marken i fjor, men dessverre var ikke værgudene på deres side. I år er det derimot bestilt pent være begge dagene.
Del:
Annonse