21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

53 ungdommer under 18 år får sommerjobb med Sommerkvikk denne sommeren. Det hele starter 24. juni.

53 ungdommer får sommerjobb gjennom Sommerkvikk

Idrettsrådet blir stor arbeidsgiver også i år. Sommerkvikk 2024 er fullt i gang med planlegging og organiseringen av sommerskolen.
Annonse

Om få uker blir Øvre Eiker idrettsråd en middels stor arbeidplass i Øvre Eiker kommune.

De tre arrangør klubbene IF Eiker Kvikk, Vestfossen Idrettsforening og Bakke If har til sammen mottatt 94 søknader. Med god planlegging har klubbene klart å gi tilbud til 53 ungdommer under 18 år.

Annonse

– Det er rett og slett magi nå klubber jobber sammen for å få til dette, sier leder av idretts- og aktivitetsrådet, Hanne Lyngaas.

Det skrives arbeids kontrakter, innhentes politiattester og kjøpes inn arbeidstøy. Utgiftene til sommerjobb er en betydelig utgift i Sommerkvikk, men idrettsrådet synes dette er så meningsfullt at de vrir på hver krone de har. Midlene som har gjort dette mulig kommer fra Gjensidige stiftelsen og Øvre Eiker kommune.

– Sommerskolen åpner mandag 24. juni og varer i 15 dager. I fjor driftet vi Sommerkvikk på en total kostnad på 342 kroner pr deltaker med alt gratis. Vi hadde 3.250 registrere deltaker totalt, gratis buss og mat til alle hver dag. Vi har fokus på å handle lokalt og får god respons fra næringslivet, sier Lyngaas.

I tillegg til Sommerkvikk vet vi at mange av våre medlemslag og foreninger også arrangerer sommerskole dette året.

– Vi gleder oss til sommerskole katalogen slippes og påmeldingene renner inn. Samtidig vil vi benytte sjansen til å ønske alle som arrangerer lykke til med sitt arrangement, sier Hanne Lyngaas.

Del:
Annonse