25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra kåringen med distriktssjef Ivar Christensen, butikksjef Lill-Cathrin Karlsen og regionsjef Thomas Snekkersveen.

Lill-Cathrin driver regionens aller beste KIWI-butikk

KIWI Lerberg er kåret til beste KIWI-butikk i regionen. På bare fem år har butikksjef Lill-Cathrin Karlsen klart ta butikken fra null til topps.
Annonse

Etter helgens årlige KIWI-kåring er saken klar: KIWI Lerberg er regionens beste kjede-butikk. Butikksjef Lill-Cathrin Karlsen tok over en splitter ny butikk for fem år siden, og har klart å bringe den helt til topps i regionen.

– Det er kjempestas. Tenk at vi klarer å levere en så bra butikk ut til kundene. Jeg er ydmyk og stolt. Jeg må få takke mine medarbeidere som har vært så på fra dag én, og som har et så sterkt eierskap til butikken. Med denne prisen får vi virkelig en bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier butikksjef Lill-Cathrin.

Annonse

I juryens begrunnelse kan vi blant annet lese at «Dette er en butikk med en sterk KIWI-kultur, og et sterkt samhold som jobber for å bli best i gata. Medarbeiderne beskriver butikksjefen som snill, varm og inkluderende. Årets regionvinner er også en vinner i lokalmiljøet, der de bidrar til økt aktivitet og kultur i kommunen.»

Lill-Cathrin begynte å jobbe i KIWI som 18-åring, og har nesten 20 års fartstid i den grønne kjeden. Nå er hun butikksjef i regionens beste butikk, som også ligger i hennes egen hjembygd. Hun er opptatt av å bidra til lokalsamfunnet med det hun kan.

– Jeg prøver å si ja til alt som skjer i Hokksund. Vi bidrar enten med fruktkurver, mat, drikke eller sponsing til blant annet fotballen, håndballen, turnhallen og jakt- og fiskeforeningen. Vi sponser også padelhallen, som er naboen vår, sier butikksjefen. 

KIWI Lerberg åpnet i 2019. På fire år har butikken vokst fra null til svimlende 160 millioner kroner i omsetning. Oppskriften er like enkel som den er vanskelig.

– Vi må ha gode rutiner i bunnen. Og så må vi skape et godt arbeidsmiljø, sånn at alle medarbeidere gleder seg til å komme på jobb. Da går det av seg selv. Vi gjør det som skal til for at kundene er fornøyde. Vi er gode på å ha alt, alltid. Også er vi en så blid gjeng. Vi har en bra butikk, og vi er opptatt av at butikken skal være bra uansett når du kommer innom oss, sier hun.

KIWI Lerberg har en sterk miljøprofil, og ble frontet som fremtidens dagligvarebutikk i Hokksund da den åpnet. Regionsjef Thomas Snekkersveen forteller at det var høye forventninger til butikken, både internt og eksternt.

– Da Lill-Cathrin tok over hadde hun mange øyne rettet mot seg. Å ta utfordringen, håndtere presset og levere så bra – det står det respekt av. Lill-Cathrin har bygd et veldig sterkt team på Lerberg, som har dratt lasset sammen med henne og oppnådd sterke nøkkeltall. At hun har klart å ta et prestisjeprosjekt fra null til best er utrolig bra, sier regionsjef Thomas Snekkersveen.

Del:
Annonse