25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mathias Likværn tok årets første laks i Øvre Eiker på blå sone. Denne ruggen veide ni kilo og ble tatt med tubeflue. (Foto: ØJFF)

Mathias tok årets første laks i Hellefossen

Mathias Likværn tok årets første laks etter at fisket åpnet fredag kveld nedstrøms Hellefossen. Fra før av har Bjørn Bjølgerud tatt en laks på 11,6 kilo på grønn sone.
Annonse

Mathias kan dermed notere seg for den andre laksen i Drammenselva denne sesongen. Den ble tatt på Øvre Hoenskaret (Dynamitten) fredag kveld. Den veide ni kilo og ble tatt på tubeflue.

Mange fiskere og enda flere tilskuere hadde møtt opp til sesongstart for laksefisket i Drammenselva nedstrøms Hellefossen. Dette er en begivenhet som laksefiskerne har sett fram til i lang tid.

Annonse

Men det er mye vann i elva og ikke alle steder er tilgjengelige for fiske. Det gjelder ikke minst kultiveringssonen oppunder kraftstasjonen. Her går vannet over brygga og det er ikke trygt å fiske herfra og dermed forbudt.

Her er det fiskere i kø på Østsiden av Hellefossen, men fangsten var heller laber de første timene.

Det er også restriksjoner andre steder og det oppfordres til å bruke redningsvest på deler av strekningen på vestsiden av elva ettersom det er stor vannføring. Det er også fylt opp enkelte steder med stein noe som har gjort det vanskelig å komme til. Det gjelder blant annet på Grevlingen.

Som vanlig var det mye folk da fisket startet kl. 19.00 fredag kveld. Grillene var fyrt opp og både fiskere og publikum kunne kose seg i det fine været.

Mye av sjarmen med sesongstarten er å treffe folk og snakke om fiske og kanskje mangel på fisk. Litt småerting gutta imellom er det også.
Det er mye vann i elva og Landskjæret er ikke landfast lenger. Men desto mer artig å følge med på hva som skjer der ute for publikum.
Del:
Annonse