25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra klokken 17.00 i dag og ut dagen er det varslet fare for styrtregn over store deler av Østlandet.

Varsler styrtregn i ettermiddag og kveld

Styrtregn kan gjøre store skader og gjøre livet surt for dem som opplever det. Det fikk Oslo-området smertelig erfare i går da det kom over 30 mm i løpet av kort tid. Nå er det ute et nytt varsel om styrtregn og denne gangen gjelder det Eiker og Drammen også.
Annonse

Over 20 millimeter med regn i løpet av én time. Det er hva Varsom.no og Meteorologisk Institutt nå varsler for ettermiddagen og kvelden i dag. Bare å finne fram regntøy og gummistøvler med andre ord.

Gårsdagens regnskyll over Oslo-området viser med all tydelighet at slike varsel bør tas på alvor. Kollektivtrafikken stoppet opp og mange bilister fikk store problemer med å ta seg fram. Kjellere og lavereliggende hus fikk vann inn og det vil ta lang tid før alt er ryddet opp i.

Annonse

Dette er varslet fra Varsom.no

Konsekvens
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Råd
Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Beskrivelse
Kraftige regnbyger ventes i ditt område. Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t.

Del:
Annonse