21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen håper de kan klatre en del på resultatlistene i forhold til siste løp.

Revansjelysten Mjøndøling reiser til legendariske Spa-Francorchamps

Etter en lærerik debuthelg venter det nye muligheter for Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen denne uken.
Annonse

Denne uken reiser det norske racingteamet TF Performance til Belgia og den legendariske banen Spa-Francorchamps for sesongens andre løpshelg i Renault Clio Cup. I de to bilene som laget stiler med er Felix Heiberg og Knut Erik Knudsen klare til å gi full gass.

Teamet som deltar i det sentral-europeiske mesterskapet er allerede på plass på banen hvor det skal kjøres testpass de neste par dagene før alvoret setter inn fra lørdag.

Annonse

Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen ser frem mot den kommende løpshelgen, og selv om teamet er debutanter på banen tror han at de kan dra fordel av de usikre værforholdene de møter på den legendariske banen.

– Jeg tror det kommer til å bli en spennende helg. Vi tar med oss en god følelse og fremgang fra Hockenheim, og ønsker å bygge videre på det denne helga. Samtidig er det spådd usikkert vær. Vi vet vi er raske hvis det eventuelt skulle begynne å regne. Jeg har troa på at dette kommer til å bli en veldig bra helg, forteller Knut Erik Knudsen.

Forventer tøff konkurranse
Den første løpshelgen for sesongen ble en lærerik erfaring med relativt beskjedne plasseringer fra 17. til 29. plass i de to løpene. Selv om det var litt som forventet sier ikke teamet seg fornøyd før de har tatt nye steg mot toppen.

– Vi har selvfølgelig høyere forventninger enn det vi presterte forrige gang. Vi håper å ta steg hver gang vi er ute og kjører, men samtidig så er vi ydmyke nok til å vite at det er vanskelig, sier teamsjef Thomas Faraas.

TF Performance deltar altså i det sentral-europeiske mesterskapet, men i Clio Cup kjøres de ulike klassene samtidig. Det vil si at de møter tøff konkurranse også fra førere som kjører i andre klasser, og på Spa blir det trangt om plassen.

– Det blir enda flere biler her med 60 påmeldte så er vi på den øvre halvdelen så er vi på en måte på riktig vei. Selv om resultatet da ikke er spesielt imponerende så er jo målet som jeg sier å ta steg hele veien og kjempe mot de store når vi kommer litt lenger ut i sesongen, forteller Faraas.

Etter noen innledende treningspass er det klart for kvalifisering og løp både lørdag og søndag, og alt kan sees gratis på YouTube op kanalen Renault Clio Series.

Del:
Annonse