25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bli med på Sommerles er oppfordringen fra biblioteket i Hokksund. (Illustrasjon)

Klart for Sommerles.no på biblioteket

Nå er Sommerles-kampanjen i gang på biblioteket. Fra lørdag 1. juni var det mulig for alle barneskolebarn i Øvre Eiker å være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge.
Annonse

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 166.000 barn på landsbasis.

På biblioteket i Hokksund er alt klart til sommerens lesekampanje. Barneavdelingen er pyntet, premiene ligger klare og de ansatte gleder seg til å ønske barna velkommen innom.

Annonse

I Øvre Eiker var 884 barn med på kampanjen i fjor, og i løpet av sommeren leste barna over 16.000 bøker til sammen. Hva blir årets tall?

Lesekampanjen varer gjennom hele sommeren frem til lørdag 31. august. Den dagen inviteres alle Sommerles-deltakere til en stor avslutningsfest med rockebandet TRASS.

Det er mulig å hente ut billett for å sikre seg plass. Det gjør du på biblioteket eller via bibliotekets billettsystem.

Hvordan blir du med?
Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden Sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. Du kan også høre på lydbok, lese på lesebrett eller bli lest høyt for. Og alle bøker teller.

Kampanjen er for barn i 1. – 7. klasse. Du kan melde deg på det året du skal starte på skolen. Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve på sommerles.no. I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket.

Del:
Annonse