25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Noen har trolig skutt mot lokaltoget til Kongsberg et sted i Øvre Eiker, men det er ikke bekreftet. (Illustrasjon: Mads Kristiansen)

Skudd mot togsett – to kulehull funnet

(Oppdatert kl. 10.09 05.06.24) Klokken 22.04 melder politiets operasjonssentral at politiet er på Kongsberg jernbanestasjon etter melding om det som fremstår som skudd mot togvogn.
Annonse

Det er hull i det ytterste laget av vinduet på et togsett. Skytingen kan ha skjedd på strekningen fra Darbu via Krekling og Kongsberg, og politiet etterforsker saken videre. Det er ingen som er skadet da kulene ikke har gått gjennom glasset.

Politiet er altså på Kongsberg stasjon og fant to hull som fremstår som kan komme fra et skytevåpen.

Annonse

Togledelsen ble varslet av en passasjer, som ifølge politiet har gitt en forklaring som tilsier at noe har truffet toget mens det var i bevegelse i området Darbu – Krekling, og forårsaket hull i det ytre laget på to separate togvinduer, opplyser politiet til DRM24.

Det skal ha vært passasjerer ombord på det aktuelle toget, opplyser Vy overfor Dagbladet, men det skal ikke være noen som er skadd.

– Det er noe distanse mellom de to togvinduene, men hadde det vært snakk om et grovkalibret våpen hadde kulene antagelig gått igjennom. En teori kan være at det er snakk om luftvåpen, men vi vet foreløpig ikke hva som har truffet toget, uttaler operasjonsleder i politiet til DRM24.

Politiet er nå ferdig med sine undersøkelser og opplyser at saken går videre til etterforskning.

SISTE
Klokken 03.49 melder politiet at toget hadde flere merker etter en ytre påvirkning langs togsettet, og at to vinduer var knust i ytterste glass. Politiet har gjort tekniske undersøkelser av toget og avhørt vitner. Det er pr. nå uklart hva som har forårsaket skadene. Togstrekningen ble raskt åpnet i går kveld og politiet oppretter sak.

Del:
Annonse