25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stor politiaksjon mot møbelforretningen i Vestfossen sentrum i ettermiddag. Tre er arrestert.

Stor politiaksjon etter voldshendelse i Vestfossen i natt

Politiet aksjonerte med store styrker sent i ettermiddag mot et kombinert forretningsbygg og boliger i Vestfossen sentrum. Tre personer skal være pågrepet etter at det i natt skal ha vært en voldshendelse på adressen.
Annonse

Politiet tok seg inn i bygget ved å knuse inngangsdøren til butikken. I bygget ble tre personer pågrepet og alle er nå kjørt til arresten i Drammen.

Innsatsleder Tom Richard Jansen, sier til Eikernytt.no på stedet at ingen er fysisk skadet i denne aksjonen. Han er ordknapp når det gjelder hva som utløste aksjonen, men bekrefter at det har vært en voldsepisode på adressen og at det var grunnen til at de aksjonerte.

Annonse

Kjent lokasjon for politiet
Møbelbutikken, som ble slått konkurs i fjor, men ble politianmeldt som følge av mistanke om ulovligheter. Politiet har aksjonert mot bygget ved flere anledninger.

Styreleder og eier i selskapet er Kevin Winnes Simensen, kjent fra politivoldsaken på Kongsberg og flere andre saker knyttet til organisert kriminalitet omtalt i media.

Politiet skal også tidligere ha aksjonert mot stedet, hvor Simensen skal ha adresse.

Bevæpnet politi tok seg inn i bygget ved å knuse inngangsdøren.

Det var tidligere denne uken en voldshendelse der en kvinne ble utsatt for grov vold fra en av de som har tilhold i dette bygget. Saken ble først sett på som bagatellmessig, men skal senere være politianmeldt. Om denne hendelsen har noe med dagens aksjon å gjøre er ikke bekreftet.

Det var tre barn på adressen da politiet aksjonerte, og de vil bli ivaretatt på beste måte ifølge innsatsleder Jansen.

Totalt var det fem politipatruljer på stedet og to ambulanser. Politiet var bevæpnet med automatvåpen og hadde skjold og hjelmer til egen beskyttelse. Her ble det ikke tatt noen sjanser.

Grov kroppsskade – mann til legevakt
Politiadvokat Ole Jacob Garden er sparsom med opplysninger i denne saken i påvente av avhør av de tre som er arrestert og vitner til hendelsen.

Men han bekrefter at en mann som ble utsatt for vold i natt ble behandlet på legevakta, men er altså ikke innlagt på sykehus.

De tre som ble arrestert er foreløpig siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det. De vil bli avhørt i dag og i morgen og det vil da bli tatt stilling til eventuelt begjæring om varetekt for én eller flere av dem.

– Vi må se hva avhørene bringer før vi tar stilling til eventuell varetekt, sier Garder til Eikernytt.no.

De tre barna som var på adressen blir nå tatt hånd om av barnevernet. Det bekrefter politiadvokaten overfor Eikernytt.no.

Vi oppdaterer saken så fort vi har fått mer informasjon.

Del:
Annonse