25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

De jobber hardt hvert år for at Hokksund By- og Laksefestival skal bli så bra som mulig. I dag var det møte på Nøstetangensenteret.

Det meste er klart foran By- og laksefestivalen – bare været holder

I fjor satte Ekstremværet «Hans» en effektiv stopper for Hokksund By- og Laksefestival. Først ble den utsatt – så måtte arrangørene bite i det dure eplet og avlyse hele arrangementet på grunn av vannstanden i Drammenelva. Nå er årets program for det meste klart – bare været holder denne gang.
Annonse

Men en flomstor elv nå og mye nedbør i juni kan det være et håp om at både elva og regnværet blir mer normalt denne sommeren fram til 8. til 11. august da årets store folkefest skal gå av stabelen.

Det skal i hvert fall ikke stå på arrangementskomiteen og alle lagene som har jobbet iherdig med å få alt på plass. Også laglederne og ikke minst korlederne har gjort en solid innsats og i år stiller samtlige bydeler med fullverdige kor.

Annonse

Starter på Sanden
Som vanlig starter det hele med Allsang på Sanden torsdag 8. august. Fire glade lakser og Hokksund Mannskor underholder og skaper god stemning med mye allsang på programmet. Med seg har de også tre solister.

Fredagen byr på trekning av fiskeplasser til den store laksefiskekonkurransen på lørdagen. Men fredag er også dagen for bedriftene i Hokksund til å vise hvem som er den tøffeste. Kvelden avsluttes med bandet «Trang fødsel» på Sanden.

Lørdag er den store dagen hvor det meste skjer. Mens laksefiskerne kjemper om å lande de største fiskene i elva, underholdes ungene på formiddagen med TRASS og TRYLL i Skriverparken. Bandet TRASS er kjempepopulært blant «kidsa» og Knut Harald Sommerfeldt greier å trylle fram latteren og spenningen hos de fleste med sitt show.

Lørdag er det også barnefiskekonkurranse og i år står den på egne bein. Med andre ord – den inngår ikke i bykampen slik den har gjort et par ganger tidligere.

Åpnes ved rådhuset
I god tradisjon er det ordføreren som åpner festivalen fra rådhustrappa før alle øvelsene begynner – først med stokkesaging. Etter defilering over brua blir det premieutdeling i barnefiskekonkurransen før alle øvelsene starter opp.

Og her er det kun kjente øvelser med potensielle farer og morsomme vrier. Også Gakk-gakk race med 5.000 skattefrie kroner til vinneren står på programmet. Salget av gule gakk-gakker starter allerede under Hokksund-dagene da det er stor rift om disse.

Det lokale korslaget
Det som pleier å trekke flest folk er det lokale korslaget på lørdagskvelden. I år stiller alle bydelene med fullverdige kor og det skal synges både egne sanger og fellesnummer. Det var planen at Kate og datteren Sandra skulle opptre her, men de er dessverre opptatt på annet hold.

Kvelden avsluttes med premieutdeling og honnør til alle som skal ha det. Deretter blir det konsert i Skriverparken med Aleksander Kristoffersen. På Hokksund Camping er det «Doffe» som skal spille og på Sanden er det hyllestkonsert til Jahn Teigen med bandet «En dags Pause».

Søndag er det et arrangement rundt Nøstetangensenteret og trolig blir det byvandring i regi av Arne Sanden.

Det eneste som gjenstår nå er å skaffe nok dommere til alle konkurransene og til korslaget. I tillegg er det plass til flere lokale sponsorer da avlysningen i fjor gikk ut over kassabeholdningen.

Del:
Annonse