21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Spiralløpet går innom Fossesholm Herregård og her kan du se alle de fine bilene. (Arkivbilde)

Spiralløpet gjennom Eiker – stor begivenhet for motorinteresserte

Motorhistorisk Klubb Drammen arrangerer Spiralløpet 16. juni. Det er blitt en tradisjon i Drammen, og har tidligere vært arrangert i forbindelse med Elvefestivalen.
Annonse

Løpet er flyttet til 16. juni med start og innkomst på selveste byens storstue Bragernes Torg.

Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer. Det betyr at kjøretøyet må være tretti år eller eldre. Også i år har det lykkes arrangøren å få eksklusiv tilgang til Bragernes Torg. Dette gir dem også muligheten til å kombinere med underholdningsinnslag fra torgscenen og ulike utstillinger fra kjøretøyrelaterte organisasjoner og klubber.

Annonse

Første bil starter fra Bragernes Torg kl. 11.00, og det er ingen forhåndspåmelding. Her er det bare å møte opp fra kl. 09.30. Løpet kjøres dette året i vakre Eiker-bygdene med hovedstopp på Fossesholm Herregård som ligger i Vestfossen ikke langt fra sommerperlene Eikern og Fiskumvannet. Her blir det mulighet for beinstrekk og litt å bite i.

Løypa går fra Bragernes torg, over Øvre Sund bru oppover forbi Gulskogen gård, videre mot Mjøndalen på sydsiden av elva, gjennom Mjøndalen og over Nedbergkollveien mot Eikersenteret.


Deretter Voldstadveien over Smørgrav og videre gjennom Vestfossen til Fossesholm Herregård. Tilbake gjennom Vestfossen mot Hokksund via Semsveien. Gjennom Hokksund til Hellefossen kraftverk. Deretter til Lerberg og ned til Krokstadsenteret hvor det er god anledning for publikum å komme nær innpå kjøretøyene. Her er det rikelig med publikumsparkering. Deretter Gamle Riksvei ned til Vinnes og Rosenkrantzgata via Hauges gate ned til torget igjen.

I løpet er det innlagte poster med praktiske og teoretiske utfordringer for sjåfører og passasjerer. Det legges også opp til en egen konkurranse for barn som er med på turen.

Løpet går i hovedsak på fine asfalterte veier, og arrangøren forsøker å unngå de mest trafikkerte hovedveiene.

Det er ikke noe tidtaking, men det er satt et siste tidspunkt for når bilene må være tilbake i mål på Bragernes Torg. Det vil si at siste bil må være tilbake på torget innen kl. 15.30.

Det blir spesielle premier til den deltager som har kjørt lengst for å delta i løpet, til det eldste deltagende kjøretøy og til den sjåfør som har mest tidsriktig bekledning i forhold til sitt kjøretøy.

Arrangøren Norsk Motorhistorisk klubb Drammen feiret høsten 2022 sitt 50-års jubileum, og Spiralløpet har vært arrangert hvert år av klubben i en årrekke.

Løpet har i alle år vært et populært familiearrangement for folk med interesse for veterankjøretøy, men også mange andre interesserte tilskuere har strømmet til i start og målområdet for å beskue alle de flotte historiske kjøretøyene. I tillegg er det rikelig anledning til å se deltagerne langs løypa, og da særlig på Fossesholm Herregård i Vestfossen.

Under premieutdelingen etter løpet som også finner sted på torget blir det ulike underholdningsinnslag.

Alle som er interessert i å ta en tur til Bragernes Torg søndag den 16. juni ønskes hjertelig velkommen, og det er selvfølgelig gratis og bese alle de flotte kjøretøyene.

Del:
Annonse