20. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Olav Aas synger om et mer urbant liv i sangene «Natta lang» og «Rødvin og Romantikk».

Olav Aas synger om byromantikk på to nye singler

Eikerartisten Olav Aas er tilbake med to nye singler i disse dager. Denne gangen er det byromantikk som er temaet, og låtene er selvsagt inspirert av egne opplevelser, og fremført på Eiker-dialekt.
Annonse

– Det føles veldig naturlig og meningsfylt for meg å skrive om ting fra mitt eget liv. Jeg har jo levd en stund og opplevd litt forskjellig, så jeg føler liksom det er litt å ta av der. Jeg har tidligere laget sanger med utgangspunkt i de delene av livet jeg har bodd i Eikebygda, men på disse to låtene er det minner fra bylivet, og da spesielt de stundene jeg har oppholdt meg mye i Oslo som er inspirasjonen, sier Olav Aas.

Den første låta, Rødvin & Romantikk, ble sluppet allerede 31. mai, mens Natta Lang hadde releasedato 21. juni.

Annonse

– Jeg har denne gang søkt et litt røffere uttrykk enn jeg hadde på debutplata, Hjemmat Tel Eiker, som kom i 2021. Jeg var så heldig å få spille inn i Amper Tone Studio i Oslo, med selveste Johnny Skalleberg som medprodusent, tekniker og mikser, sier Olav.

Han har ifølge sangeren vært instrumentell i å få til det upolerte, rufsete og rocka uttrykket som de nye låtene har fått. Johnny har jobbet mye med band som Dum Dum Boys, Motorpsycho og andre rockestorheter, og når han i tillegg må sies å være en særdeles hyggelig, artig og arbeidsom type, er det ikke tvil om at han er helt rette mann for denne jobben.

– I tillegg fikk jeg med et fantastisk lag med flinke musikere på innspillingen, og jeg må si resultatet er mer rocka og svingende enn jeg kunne drømme om, siker han.

Etter sommeren fortsetter jobben med å gjøre ferdig flere av låtene fra innspillingen i Amper Tone, og som med disse til låtene gjøres pålegg hos Eivind Kløverød i Mytown Studio i Vestfossen.

Allerede sist lørdag var det anledning til å oppleve de nye låtene live. Da spilte Olav med bandet sitt i bakgården på Onkel Thor i Vestfossen. I tillegg til de nye låtene var det selvsagt også de fleste av låtene fra «Hjemmat Tel Eiker», sammen med noen hittil uutgitte egne låter, noen cover låter, samt noen gamle egne godbiter.

Olav benytter anledningen til å takke Drammen og Eiker Mållag og Th. Liens Turistbusser for støtten til utgivelse av ny musikk.

Disse deltar på låtene:

Rødvin og Romantikk:

Olav Aas: Tekst, melodi og sang
Eivind Staxrud: Gitar
Dag Svartskuren: Gitar
Finn Tore Tokle: Bassgitar
Gøran Grini: Tangenter
Even Finsrud: Trommer
Eivind Kløverød: Perkusjon
Heidi Grethe Aasland: Kor

Natta Lang:

Olav Aas: Tekst, melodi og sang
Eivind Staxrud: Gitar
Finn Tore Tokle: Bassgitar
Gøran Grini: Tangenter
Even Finsrud: Trommer
Eivind Kløverød: Perkusjon
Heidi Grethe Aasland: Kor

Del:
Annonse