20. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sang og dans hører med i en slik oppsetning, men også sekvenser for ettertanke om vennskap og familie.

Verdens sterkeste jente fylte Skriverparken på premieren

Pippi Langstrømpe – verdens sterkeste jente – har flyttet inn i Villa Villekulla. For anledningen er det i et stort telt i Skriverparken i Hokksund. Og med det begynner spillopper med musikk, fart humor og spenning ispedd godt kameratskap, savn etter foreldre og et publikum som storkoste seg.
Annonse

De aller fleste kjenner historien til Pippi Langstrømpe og pappaen hennes Efraim og sjørøverskuta hans Hoppetossa. I denne oppsetningen får vi hele historien fra Pippi ankommer Villa Villekulla og blir venner med Annika og Tommy til pappaen reiser ut på havet igjen – uten Pippi.

Vi får selvsagt stifte bekjentskap med Fru Pysselius som skal få skikk på Pippi og de to politimennene som spiller minst like dumme som vi kjenner dem fra TV-filmene om denne spesielle jenta.

Annonse

Pippi er kanskje verdens sterkeste jente, men hun er også en sårbar jente som savner mammaen sin som bor i himmelen. Og ikke minst pappaen som hun ikke vet hvor befinner seg. Stykket viser humor og styrke, men også sårbarhet og hva godt vennskap betyr for de fleste av oss.

De 27 skuespillerne i Hokksund Byteater Jr. har øvd og terpet på sanger og replikker siden begynnelsen av mars. Aldersspranget er hele 20 år – mellom syv og 27. I sommer er det 10 år siden teatergruppa gjorde Skriverparken om til en teaterscene for første gang og dette er blitt en tradisjon som bare blir bedre og bedre for hvert år.


Ta med barn og barnebarn for å se denne forestillingen er vår klare anbefaling. Kanskje ikke helt optimalt for dem under tre-fire år, men med litt popcorn i pausen og litt godt å drikke, kom selv de yngste seg gjennom denne to timer lange forestillingen med innlagt pause.

Forestillingen spilles fram til og med søndag. Et jublende publikum sier vel sitt om hvor bra dette er. All honnør til Hokksund Byteater Jr. Og selvsagt ble det blomster og takketaler etter premieres. Selv ordføreren hadde tatt turen for å oppleve denne oppsetningen.

Kunstnerisk ansvarlig: Helle Christiansen.
Koreografi: Marie Lie Bogen.


Del:
Annonse