17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Du kan nå søke opp tidligere eiere av bruktbilen du har eller skal kjøpe gjennom vegvesen.no. (Illustrasjon)

Kjøpe bruktbil? Nå kan du sjekke gamle eiere

Kjøper du en bruktbil og lurer på hvem som har eid den før deg? Det kan ha stor betydning for prisen. Nå kan du finne ut dette selv på vegvesen.no.
Annonse

På vegvesen.no kan du søke opp hvilke biler som står registrert på en person, hvem som eier en bil og nå også eierhistorikken til en bestemt bil.

– Statens vegvesen jobber hele tiden for å utvikle tjenester som gir trafikantene og bedrifter en enklere hverdag. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre, samtidig som vi kan redusere tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sier Jeanette Nordan i Statens vegvesen.

Annonse

Tjenesten finner du ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside, der du nå kan søke opp alle registrerte kjøretøy. For å få opp eier og eierhistorikk på et kjøretøy, må du legge inn registreringsnummeret. For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommende sitt fødselsnummer. Sensitiv informasjon som hemmelige adresser og lignende er selvfølgelig skjermet.

Du kan gjøre mye selv – fra egen PC

Utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger føyer seg inn i en lang rekke selvbetjeningsløsninger Statens vegvesen har lansert de siste årene.

– 95 prosent av salgsmeldinger går nå digitalt. I løpet av året vil vi ferdigstille mange års jobbing med et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge, og etter hvert tilby enda flere gode nettjenester for brukerne våre, sier Nordan.

Statens vegvesen har til nå utviklet og levert mange etterspurte selvbetjeningsløsninger, som gjør hverdagen mer effektiv og enklere, både for bransjen og for deg som privatperson.

Del:
Annonse