19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En stor leteaksjon ble igangsatt etter en savnet kvinne i Vestfossen i august i fjor. Dette var én av mange aksjoner som politiet i Sør-Øst ledet – den gang fra Røde Kors Huset i Vestfossen.

Politi og frivillige på 544 redningsoppdrag i 2020

Hovedredningssentralen registrerte 544 SAR-oppdrag (søk og redning) i Sør-Øst politidistrikt i 2020. Av disse var 313 oppdrag knyttet til søk etter savnet person.
Annonse

Dette er oppdrag som handler om alt fra fortvilte mennesker til folk som har gått seg vill i naturen, skriver politiet i en pressemelding.

Redningstjenesten utøves som et samvirke mellom offentlige, frivillige og private organisasjoner.

Annonse

– Frivilligheten er selve grunnpilaren i den norske redningstjenesten. Selv ved mindre redningsoppdrag kan flere titalls personer fra ulike etater og organisasjoner bli innkalt. Oppdragene kan være krevende, men heldigvis ender de fleste redningsaksjoner godt og uten tap av menneskeliv, sier stabssjef Glenn Rhodén i Sør-Øst politidistrikt.

Sør-Øst er et stort politidistrikt med redningsoppdrag både på sjøen og i fjellet, og er det politidistriktet i landet med flest registrerte SAR-oppdrag.

Sør-Øst politidistrikt har etablert to fjellredningsgrupper, én i Telemark og én i Buskerud. Sammen med de frivillige og politiets hundetjeneste har disse forutsetninger for å drive redning under krevende vær- og føreforhold, og samtidig ivareta nødvendig sikkerhet for redningspersonellet.

Det ble registrert fire snøskred og seks alpine redningsoppdrag i Sør-Øst politidistrikt i 2020. Året 2021 har startet med vanskelige forhold i fjellet, og politiet oppfordrer derfor folk til å følge nøye med på skredfaren. Sett deg inn i lokale forhold og søk informasjon på varsom.no, er oppfordringen.

Del:
Annonse