12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rådhuset Hokksund

Datasystemene til Øvre Eiker kommune virker fortsatt ikke slik de skal etter at det brant i en hovedsikring i rådhuset i dag tidlig. Men nettsider, e-post og telefon virker nå som det skal.

Dataproblemene etter brannen i hovedsikring er nå løst

(Oppdatert kl. 10.40 02.03.21) Øvre Eiker kommune melder nå at alle datasystemene er oppe og går etter gårsdagens dataproblemer. Kommunen hadde store problemer med å få alle sine datasystemer opp å gå igjen etter en brann i hovedsikringen til rådhuset i går tidlig. Også Nav i Hokksund var berørt og de har ikke fått betalt ut sosialhjelp som planlagt.
Annonse

På grunn av brann i en hovedsikring på rådhuset i Hokksund, har kommunens datasystemer vært ute av drift store deler av mandag 1. mars. Dette har ført til at Nav ikke har kunnet utbetale sosialhjelp som planlagt. Penger vil bli overført i henhold til vedtak straks feilen er utbedret. Nav Øvre Eiker beklager ulempen dette medfører for dem det gjelder, heter det i en melding fra kommunen.

Det var først etter klokken 17.30 at noen systemer begynte å ta seg opp igjen etter strømbruddet. Men først kl. 19.20 kunne kommunen melde om at nettsidene, e-posten og telefonsystemet var oppe og gikk.

Annonse

Likevel gjenstår det en lang rekke fagsystemer som ikke virker som det skal, og det vil trolig kreve mye arbeid for å få alt på plass igjen. Ifølge kommunens informasjonsrådgiver, Cathrine B. Grøner, jobber IT-avdelingen på spreng med å få alt på plass. Det gjelder også hjemmekontorløsningen for en lang rekke medarbeidere.

SISTE
Kl. 10.40 melder kommunen at alle datasystemene er oppe og går igjen etter gårsdagens brann i en hovedsikring på datarommet.

Sikringen som brant i dag tidlig så slik ut. Dette er den nye versjonen. En liten del i et strømforsyningsskap som satte kommunen ut av spill. (Foto: ØEK)
Del:
Annonse