19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rally

Mads Østberg og Torstein Eriksen fra Steinberg og Hokksund vil jakte en ny VM-tittel i sin Citroën C3 Rally2, men også kjøre det ungarske mesterskapet for Tagai Racing Technology-teamet.

Østberg / Eriksen jakter ny tittel i WRC 2 i Citroën

Etter at fjorårets sesong ble toppet med å vinne WRC 2-klassen, er Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen klare for å forsvare mesterskapstittelen i 2021.
Annonse

Med mer enn 130 WRC-løp og 18 pallplasser i den høyeste klassen bak seg, er Mads Østberg en høyt profilert personlighet innen internasjonal rally. Gjennom sin erfaring og mange års samarbeid med Citroën, har han vært helt avgjørende for utviklingen av den viktigste bilen i Citroëns racingprogram: C3 Rally2.

– Mads Østberg tilhører gruppen av førere som har vunnet en WRC-runde, så han har bevist hvor rask han er. Etter at han vant WRC 2-tittelen i 2020 er vi stolte over å fortsette et samarbeid som går langt tilbake. Målet vårt med en ny sesong i WRC 2 er klar – vinne en ny mesterskapstittel. Mads og Citroën C3 Rally2 er en perfekt kombinasjon får å nå dette målet, sier Didier Clément i Citroën Racing.

Annonse

Østberg og Eriksen vant fire av fem løp i 2020 på svært variert underlag. Is i Monte-Carlo, snø i Sverige, raske grusveier i Estland og sikret mesterskapet på italiensk asfalt. Nå har de stor tro på ny suksess med en C3 Rally2 som har fått flere viktige oppgraderinger for årets sesong.

– Jeg er selvsagt utrolig glad over å få fortsette samarbeidet med Citroën Racing. Vi har blitt godt kjent og mesterskapet i 2020 viser hvor godt vi jobber sammen. Jeg har vært tung involvert i utviklingen av C3 Rally2, og jeg er stolt over å få konkurrere i den på høyt internasjonalt nivå, sier Mads Østberg.

Han mener det å forsvare tittelen med et nytt team blir utfordrende.

– Vi har imidlertid jobbet sammen med Citroën Racing og Tagai Racing Technology for å få plass et godt opplegg. Selv om det tok litt tid å finne en god løsning, er jeg sikker på at vi har satt sammen en pakke som er god nok til å nå målene våre, sier Østberg.

Den norske duoen vil kjøre full sesong i WRC 2, men hvilke løp Østberg og Eriksen skal kjøre er enda ikke bestemt. I tillegg til WRC 2, vil de også kjøre de åtte rundene i det ungarske mesterskapet.

Torstein Eriksen – fra Steinberg – nå bosatt i Hokksund, er en viktig brikke for at Mads Østberg skal kunne yte maksimalt i løp. Han styrer det meste til minste detalj.
Del:
Annonse