12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Morten Wold

Morten Wold (FrP) fra Modum ber nå sine kollegaer på Buskerud-benken på Stortinget om å få til en pakke som skal hjelpe bedriftene i Viken gjennom krisen etter nedstengingen denne uken.

FrP krever tiltakspakke etter Viken-nedstenging

Fremskrittspartiets Morten Wold frykter for fremtiden til næringslivet i regionen vår etter den siste nedstengingen. Nå ber FrP regjeringen legge frem nye tiltak for lokale bedrifter som har blitt hardt rammet av nedstengingen.
Annonse

Mandag kveld valgte regjeringen å stenge ned store deler av næringslivet i Viken etter kraftig økning i smittetitall. Mange måtte på få timers varsel stenge dørene. Nedstengingen skal vare ut påsken. Nå utfordrer Wold Høyres stortingsrepresentanter fra Buskerud, Trond Helleland og Kristin Ørmen Johnsen, til å komme på banen for å påvirke sine partikolleger i regjeringen.

I en pressemelding krever Wold at regjeringen raskt kommer på banen med nye økonomiske tiltak for lokale bedrifter som er pålagt å stenge ned.

Annonse

Får store konsekvenser
– Nedstengingen har store konsekvenser for bedrifter og enkeltmennesker. Få timer etter at regjeringen stengte ned Viken raste det på med permitteringer. Mange bedrifter går på store tap og flere må kaste store varelagre. Derfor må det så fort som mulig komme løfter om kompensasjon som dekker deler av de kostnadene til bedrifter som nå rammes ekstra hardt av regjeringens pålegg om å stenge, sier Wold.

Han mener nye tiltak for næringsliv i nedstengte områder er avgjørende for at lokale bedrifter skal kunne komme seg over kneika.

– Mange av våre lokale bedrifter står i sin tøffeste kamp nå, og for mange av dem står fremtiden på spill. Det kommer bedre tider når viruset er slått tilbake. Da trenger vi alle de arbeidsplassene vi kan få her. Derfor er det viktig at staten bidrar med tiltakspakker til de som er rammet av den pålagte nedstigningen, understreker Wold.

– Det lokale næringslivet vårt har ikke tid til å vente til sommeren for å se om det kommer noen tiltak i revidert budsjett. Det må handles nå – slik at næringsliv og arbeidstakere kan planlegge for fremtiden, slår Wold fast.

Om smittesituasjonen sier FrPs toppkandidat i Buskerud valgkrets dette:

– Det er veldig alvorlig at vi ser en oppblomstring av det nye muterte viruset, og det er viktig at vi alle gjør det vi kan for stoppe spredningen slik at vi kan komme tilbake til normalsituasjon så fort som mulig.

Del:
Annonse