25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politiet forventer lange køer av folk som ønsker seg nytt pass eller trenger å fornye det på grunn av «holdbarhetsdatoen». (Illustrasjon)

Politiet forventer stor pass-pågang i sommer

Selv om reiserådene så langt er at du skal feriere i eget land, forventer politiet stor pågang på passkontorene. De antar at det bare nå er et etterslep på rundt 100.000 pass.
Annonse

Har du planer å reise utenlands i år, bør du sjekke om passet ditt fortsatt er gyldig.

– Vi forventer svært mange henvendelser om å fornye passet eller søknad om nye pass når samfunnet åpner opp, sier leder av felles utlending og forvaltning i Sør-Øst politidistrikt, Torill Sorte.

Annonse

Etterspørselen etter pass utover våren blir trolig så stor at Sorte fraråder reisende å bestille utenlandstur før de har sjekket om passet er gyldig.

Politiet forventer at mange ønsker å fornye passet sitt når det blir mulig å reise igjen. I tillegg utløp det mange pass i fjor, uten at de ble fornyet på grunn av pandemien. Bare i Sør-Øst politidistrikt antar de at det er et etterslep på mer enn 100.000 pass.

– Det er av smittevernhensyn fortsatt begrenset kapasitet ved våre syv lokasjoner og alle som skal ha pass må bestille time i forkant på politiet.no, før de møter på passkontoret, opplyser Sorte.

Fakta om pass
For voksne har pass en gyldighet på 10 år. For barn under 16 år er gyldighetstiden 2,3 og 5 år, avhengig av barnets alder.

Pris: 570 kroner for voksne og 340 kroner for barn under 16 år.

Her er passkontorene i Sør-Øst politidistrikt:

• Notodden
• Skien
• Sandefjord (Stokke)
• Drammen
• Hønefoss
• Kongsberg
• Gol

Torill Sorte er ansvarlig for pass-enheten i Sør-Øst politidistrikt. Hun forventer stort trykk nå som reiserestriksjonene ser ut til å kunne lettes på.
(Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)

Del:
Annonse