28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gledelige tall for Drammen i dag med kun fem nye smittede. I Øvre Eiker er det ingen nye. (Illustrasjon)

Fem personer koronasmittet i Drammen – null i Øvre Eiker

Fem personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle fem har kjent smittevei. I Øvre Eiker er tallet igjen null.
Annonse

Ved Skoger skole må en klasse i karantene. Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

I løpet av de siste to ukene er det påvist 156 nye smittetilfeller i kommunen. Dette er fire færre tilfeller enn det som ble rapportert i går.

Annonse

– Etter flere dager med relativt høye smittetall er det positivt at det i dag er noen færre, men det er alltid vanskelig å vurdere enkeltdager. Vi ser at det ofte er en del smitte rundt de tilfellene vi avdekker og vi må nok forvente å få flere dager med høye smittetall også de nærmeste dagene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Formannskapet i Drammen kommune vedtok fredag en ny lokal forskrift med tiltak for å begrense spredningen av koronasmitte. Forskriften gjelder fra og med i dag, lørdag 22. mai.

Du kan lese hele forskriften HER

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.240 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 381 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 176 er smittet i 2021.

Del:
Annonse