16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kun tre nye smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker siste døgn med en befolkning på til sammen ca. 120.000. Ikke rart at mange mener vi snart er ferdige med pandemien. (Illustrasjon)

Tre nye smittetilfeller i Drammen – null i Øvre Eiker

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. I Øvre Eiker er det nok en null i antall smittede.
Annonse

Ved Marienlyst skole er det påvist ett smittetilfelle, og både elever og lærere settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

– Det er veldig gledelig at vi kan registrere den åttende dagen på rad med veldig lave smittetall. For første gang siden begynnelsen av mars er vi nå også nede i under 100 nye smittetilfeller i den foregående toukersperioden, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Annonse

Det er totalt påvist 94 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. 66 av dem var i løpet av de første sju dagene av toukersperioden. De siste sju dagene er det påvist 28 nye smittetilfeller.

– Hvis vi klarer å holde oss på smittetallene fra den siste uka, er vi snart nede på rundt 50 smittetilfeller i løpet av to uker. Det er veldig bra og bidrar i stor grad til å redusere risikoen for å bli smittet av koronaviruset. Risikoen for smitte er riktignok ikke borte. Det er fortsatt noen smittetilfeller som påvises hver dag, men et så lavt smittetrykk gjør hverdagen tryggere for oss alle sammen, og det er relativt enkelt å holde god oversikt over alle smittetilfellene, sier Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.400 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 395 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 190 er smittet i 2021.

Del:
Annonse