17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trond Gustavsen sa klart ifra om at folk må slutte å klage og heller se alle mulighetene Mjøndalen har å by på. - Vi har alt – bare ikke et pol, sa han.

– Ikke snakk ned Mjøndalen – vi har alt – bortsett fra pol

- Folk generelt og næringslivsfolk spesielt må slutte å snakke ned Mjøndalen. Vi har alt – bortsett fra et polutsalg da. Det sa Trond Gustavsen under en utendørs samling med blant andre ordfører Monica Myrvold Berg på torget i Mjøndalen fredag.
Annonse

Selv om Drammens-ordføreren er godt kjent i Mjøndalen, hadde hun invitert handelstandsforeningen med flere til en samling på torget fredag formiddag. Hensikten var på få en oppdatering på «ståa» og høre hva som rørte seg i Mjøndalen spesielt og gamle Nedre Eiker generelt.

Dag Andersen – nåværende leder for Mjøndalen Handel- og Serviceforening, kunne fortelle om en forening som hadde ligget litt «brakk» den siste tiden – mye på grunn av korona-situasjonen, men også på grunn av stor utskiftning. Men med flere nye og yngre krefter som hadde startet opp i Mjøndalen, så han klare lyspunkter.

Annonse

To nye bedrifter som ble trukket fram, var Celina Kafe som har overtatt lokalene etter Høibakk og Slakter Petersen, som har etablert seg vegg i vegg.

Bak disse bedriftene står det to unge kvinner med stort pågangsmot og tro på fremtiden selv om korona-situasjonen og ikke har gjort det lett for dem. Men nå som tiltakene lettes, er optimisme og pågangsmot tilbake.

Ordfører Monica Myrvold Berg inviterte handelstandsforeningen og flere næringsdrivende i Mjøndalen til en orientering på torget i Mjøndalen fredag for å høre hvordan situasjonen var.

Må bruke lokalbutikkene
– Det er utrolig viktig at vi ikke reiser over elva til senteret hver gang vi skal handle litt. I stedet er det viktig å bruke de lokale forretningene i Mjøndalen, sa Dag Andersen.

Han berømmer de to unge kvinnene for deres stå-på-vilje og pågangsmot og håper de lykkes. Men tar du over etter Høibakk er det mye som forventes av deg selv om det er et helt nytt konsept av en kafé. Mjøndølingen vil gjerne ha det som det alltid har vært.

Det er heller ikke lett å starte en slakterbutikk hvor de ikke har karbonadene til Torgersen. Men de to unge damene vil skape sitt eget «varemerke», og selv om de prøver å følge noen av ønskene fra kundene sine, er det til syvende og sist de selv om må legge lista på riktig høyde.

Samling på torget med rimelig korona-avstand.

Lite folk i uterommene
Torget skulle være Mjøndalens store samlingspunkt, men det er lite folk som bruker denne plassen selv om det er lekeplass rett ved og mulighet for å slå seg ned på en benk.

Ordføreren etterlyste derfor mer liv og aktivitet – vel vitende om at det ikke har vært det letteste å få til under koronapandemien. Men hun har et håp om at dette tar seg opp igjen nå framover og Dag Andersen sa de ville satse på å få mer liv og aktivitet i sentrum.

Må framsnakke – ikke rakke ned
– Vi må slutte å snakke ned Mjøndalen og fortelle alle om hvor vanskelig det er å parkere eller hvor trangt det er blitt. Det eneste det gjør er å sende signaler om at vi ikke ønsker folk hit, sa Trond Gustavsen.

Han driver det som startet som en garasjebedrift med salg av dreiemaskiner for trearbeider. Nå har han 12 mann i jobb og omsetter for 33 mill. kroner i året. Han har gjort det svært få andre har. Nemlig å satse på digital markedsføring helt siden e-posten ble oppfunnet. Nå lager han informasjonsvideoer og digitale kampanjer ukentlig for å vise kunder hva de kan bruke maskinene hans til.

Men Gustavsen er også klar på at Mjøndalen trenger et bedre rykte enn de har fått. Og mye av skylden for dette er det innbyggerne og ikke minst de næringsdrivende selv som må ta ansvar for.

– Se muligheten og slutt å klag på alt! Er hans klare oppfordring til alle som driver i Mjøndalen.

Næringssjef i Drammen kommune, Toril Lislien (t.h.) berømmer Celina Torgersen (t.v.) og Tanja Petersen for innsatsvilje og at de tør starte opp med egne virksomheter i Mjøndalen.

Det skjer mye i Mjøndalen
Det bygges stadig mer i Mjøndalen og i Arbeidergata har JM et større prosjekt på gang. Det samme gjelder i Nedre Tverrgate og Stasjonsgata. Ifølge dag Andersen er det snakk om bygging av vel 1.000 kvm. næringslokaler i disse prosjektene pluss boliger.

Det er også lansert tanker om å bygge et nytt fengsel i Mjøndalen – eller i hvert fall i gamle Nedre Eiker. Ordfører Monica Myrvold Berg sa på dagens møte at de jobbet med denne saken og så på mulige tomtealternativer. Rundt 400 nye arbeidsplasser er ikke noe de vil la gå fra seg.

Dag Andersen er fungerende leder av Mjøndalen Handels- og Serviceforening og lover at det skal bli mer fart i sakene utover høsten. Foreningen har ligget litt «brakk» de siste årene, men nå er det nye krefter som vil stå på.
Del:
Annonse